Капитанът на Дания - Симон Кеяр. Той победи смъртта.

Капитанът на Дания - Симон Кеяр. Той победи смъртта.
13-06-2021г.
41
Гост-автор

Автор: Зенон Саркисиян, ФБ

При инфаркт (сърдечен арест) има 3 минути преди глобалната церебрална (мозъчна) исхемия да засегне мозъка и този ефект става необратим след 8 минути и смъртта настъпва в рамките на 10 минути.
Прекъсването на притока на кръв към мозъка за повече от 10 секунди причинява безсъзнание, а прекъсването на потока за повече от няколко минути обикновено води до необратими мозъчни увреждания.
Това го видяхме вчера с Кристиан Ериксен започна със загуба на съзнание. И после един божествен капитан на Дания - Симон Кеяр.
Мигновено даде първа спешна помощ. Провери дали няма глъгнат език, дали е в правилната позиция. Започна сърдечен масаж. Главният съдия също мигновено даде сигнал да влезнат медицинските екипи. После Кеяр привика съотборниците си, направиха щит и параван около своя съотборник. После отиде и даде кураж на Сабрина - жената на Ериксен. И мигновено вече медицинският екип действаше.
 
Колкото по - бързо се приложи кардиопулмонална реанимация (CPR) толкова има повече шанс за оцеляване.
Поздрав към медицинския персонал, който спаси живота на датския играч, като направи CPR и използва електрически кардио шок с мобилния автоматичен дефибрилатор (AED) и успяха да го върнат в съзнание. Изкуствената вентилация успя да върне и поддържа адекватната циркулация на кръвта в тялото и снабдяването на тъканите с кислород. Така се вижда как медиците връщат живота, понякога.
 
"Голям късмет беше, че съотборниците му на терена знаеха какво да правят, увериха се, че не си е глътнал езика и извикаха медиците", заяви пред "Дейли Мейл" кардиологът д-р Скот Мъри.
 
Медицината е най-великото нещо на този свят. В комбинация с бързото и адекватно реагиране на близък, вещ човек като Кеяр. Плюс Бог.
Вчера имаше един победител на стадиона - Капитанът на Дания - Симон Кеяр. Той победи смъртта.
 
Слава на медицината и лекарите, където и да са. Слава на хора като Симон Кеяр.
Имаме спасен човешки живот.
Banner

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.