Капанът на Орлин Алексиев през Слави Трифонов щракна.

Капанът на Орлин Алексиев през Слави Трифонов щракна.
08-06-2022г.
682
Гост-автор
Капанът на Орлин Алексиев през Слави Трифонов щракна. Министрите на ИТН напуснаха правителствено заседание, защото има нареждане. Никой в трезво съзнание не може да си помисли, че бюджетна процедура може да бъде повод. Особено безликата Теодора Ганчовска заради бюджета на МВнР. Смешно.
Парламентарната група на ИТН няма идея какво става, защото са изолирани и само им спускат решения. Посветените са 4-5 след които Митева, Тошко, Балабанов, Каримански.
Истината е, че Орлин Алексиев е реалният кукловод в ИТН, досещате се как и защо. Слави Трифонов е кеш енд кери. И денят вероятно е дошъл. Орлин Алексиев имаше проблем с Бойко Борисов, който навремето го беше разкарал от общината, където контролираше всеки цент. Вероятно е вземал повече, отколкото е отчитал. И ако си спомняте скандал след скандал. И Фандъкова е помолила ББ да го махне, като условие изобщо да се кандидатира за кмет. В тази част тя е била напълно права.
След като е бил отстранен, ОА се заканва на Борисов че ще си отмъсти. И намира пистата при Слави, който само чака офертата. Има едно знаменателно изречение на Васил Божков от Дубай, след предполагаема визита на Орлин Алексиев - юли 2021 година - партията на Слави вече не е негова!? Защо предполагаема - защото Божков не е човек на празните думи, за да го каже, значи този който е купил Слави е бил при него да иска пари за да си поделят масрафа. Именно момента в който транзакцита е сключена.
Сега нареждането е дошло отново през ОА от Пеевски и договороспособния Борисов..
В заключение, няма как да се спре деструкцията на ИТН, те нямат собствена воля, Слави изобщо не е фактор, ОА контролира партията, така както Пеевски ДПС. Така че затегнете колани - предупреждението на ДПС от началото на месец май, че правителството ще падне започва да придобива реалните измерения.
Нито РСМ, нито Украйна, нито бюджет могат да бъдат реално основание за падането на правителството на Кирил Петков. Но задкулисието действа - парите им свършиха. И Газпром натиска. Пеевски и Борисов отново са власт през Орлин Алексиев. Има и междинен вариант смяната само на Кирил Петков.
Призовавам всички демократично мислещи хора и некорумпирани политици да се подготвят за битка - само улицата може да спаси това правителство. Слави е особено чувствителен на тема протести пред неговата телевизия.
 
    Автор: Илиян Василев, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.