Канал 3 е сред най-големите бенефициенти на бюджетни и партийни средства

Канал 3 е сред най-големите бенефициенти на бюджетни и партийни средства
13-09-2020г.
9
Гост-автор

Считаната за скрито контролирана от ДПС депутата Делян Пеевки телевизия Канал 3 е сред най-големите бенефициенти на бюджетни и партийни средства. Това показва справка по партидата на компанията "Елит медиа България", която е издател на телевизията, пред Министерството на културата. Данните към края на юни 2020 показват, че общо близо 695 хил. лв. са влезли в телевизията по линия на договори от министерства, държавени агенции и държавни компании, общини и политически партии.

Открояват се средствата от Министерство на туризма, ръководено доскоро от Николина Ангелкова, отлетяла от поста в чистката на министри, които уж не били свързани с ДПС, обаче такова впечатление имало в обществото.

Ангелокова е дотирала Канал 3 с няколко договора като най-големият е за малко под 100 000 лв.

От политическите партии безспорен лидер е ГЕРБ, която освен през договор с централата за 41 хил. лв. е дотирала Канал 3 и с договори през общинските си организации за по-малки суми.
Сред големите донори е и ВМРО с два договора за по 30 000 лв.

В момента Канал 3 е обект на сделка по придобиване от Нова тв, която заяви пред Комисията за защиита на конкуренцията желание за концентрация.

Автор: Финансови смислици

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

 

© 2022 Lentata.com | Всички права запазени.