Камала Харис - оръжие срещу белия хетеросексуален мъж от народа

Камала Харис - оръжие срещу белия хетеросексуален мъж от народа
14-11-2020г.
41
Гост-автор

Когато попитали генерал Дьо Гол защо не е предвидил поста вицепрезидент в институциите на Петата република по американски модел, той отговорил: “Не искам да виждам вдовицата си всяка сутрин”. Сещаме се за тази фраза, гледайки двойката Джо Байдън - Камала Харис.

Стар мъж със смущаващи загуби на паметта и енергична и амбициозна млада жена.

Старомоден политик и модерна активистка. Демократ центрист а ла Клинтън и боец от лявото крило на партията. И най-вече бял мъж и чернокожа жена (всъщност метис, но като Обама).

Този сексуален и расов мизансцен беше особено обгрижван от демократичните елити. Медиите не представиха идеите на Камала Харис, но ни повтаряха, че тя първо е жена (не бяхме забелязали), че баща ѝ е от Ямайка, а майка ѝ индийка (минавайки набързо през принадлежността на родителите ѝ към заможните класи). Камала Харис беше представена като

холограма на новата Америка, обсебена от джендъра и расата,

и на господстващата идеология, която цари в кампусите и редакциите. Камала Харис изигра самодоволно ролята, която се очакваше от нея, като направи много изявления за “дъното на чашата”, което срещали всички жени в кариерата си, давайки своята кариера за пример на всички млади момичета в Америка.

Нещата се развиха благоприятно. Въпреки че за всеобща изненада Тръмп подобри резултатите си сред чернокожите и латино избирателите, големите линии на сблъсъка си останаха същите като през 2016 г.: ако белите мъже бяха единствените, които гласуват, Доналд Тръмп щеше да бъде преизбран без проблеми.

Някои, за да се изплашат или зарадват, вече кроят планове за кометата: застаряващ Байдън, проявяващ слабости, дори психични заболявания, който няма да довърши мандата си и ще остави мястото си на своята нетърпелива вицепрезидентка, която ще се яви през 2024 г. за свой собствен мандат. По време на кампанията Доналд Тръмп вече размаха това плашило. Не без основание. Работата е там, че Камала Харис олицетворява лявото крило на Демократическата партия, което иска да превърне мултирасовата Америка в оръжие за война срещу белия хетеросексуален мъж от народа, прочутите “окаяници”, за които говореше Хилари Клинън.

Съюзът на сексуалните малцинства и «Black lives matter» е решен да унищожи стария свят,

който олицетворява до карикатура Доналд Тръмп. Новият екип на демократите вече обяви, че ще премахне всички ограничения пред имиграцията, в частност от мюсюлманските страни, които бе издигнал досегашният президент. Основното оръжие в ръцете на това движение се нарича демография. Ако има американски принцип, който са научили, той е следният: “Демографията е съдба”.

 

Автор: Ерик Земур, Фигаро

Превод от френски: Галя Дачкова

Източник: Гласове

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.