Калина Андролова: Путин нямаше полезен ход за Украйна и влезе в много лош капан

Калина Андролова: Путин нямаше полезен ход за Украйна и влезе в много лош капан
01-03-2022г.
375
Гост-автор

Мисля, че Путин влезе в много лош капан. Може да спечели войната само с цената на много невинни жертви, тъй като се тръгва към партизански отговор, който ще бъде подкрепен от западните държави. Така конфликтът може да продължи неопределено време. Зеленски вече говори по друг начин. Инструкциите към него са други. 

Западът усети известно колебание при руснаците. Мирните уж преговори са по искане на Русия, но явно не са интересни за украинците. Целта ВЕЧЕ е Путин да забие в безизходица. Тази война ще му коства президентстването. Възможно е да бъде принуден да се оттегли от поста. Абсолютната власт променя хората, развращава ги и губят обективност. 

Да приемем, че Русия печели войната. Е, и? Какво планира Путин за след това? Съпротивата към едно проруско правителство ще бъде нестихваща. Единственият начин да се справи с подобна верижна съпротива от нарастващи банди е военна диктатура, което е неприемливо. Истински капан. На фона на тежки санкции от всевъзможен характер, на фона на краен остракизъм от западния свят. 

По руските телевизии коментират как ще възстановяват Украйна след края на войната. Това е лудост. Как се възстановява една failed state, дълго и умело хаотизирана държава. 

Разбирам болката на Русия по загубата на Украйна. Но не разбирам как не изчислиха, че подобна война ще бъде грешка. Насила интеграция не става. 

Путин нямаше полезен ход за Украйна, но от два-три възможни изхода, той избра най-екстремисткия, най-крайния, най-рискования. На Путин просто му се воюва. Счита, че решава историческа грешка. Все едно Германия да започне война за Елзас и Източна Лотарингия. 

Да, Германия има специален подход към тези "свои германски имперски провинции", които днес са във Франция и французите смятат за френски още от времето на Луи XIV, но този подход е от съвсем друг характер, на сътрудничество...

    Автор: Калина Андролова, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.