Какво се скри зад изкуствено създадената димна завеса на зарята и мусаката

Какво се скри зад изкуствено създадената димна завеса на зарята и мусаката
02-01-2022г.
84
Гост-автор

1. Активистка на герб от кръга около Борисов стана заместник министър.
2. Личност наричала протестиращите от лятото на 2020 година "изроди" е министър в МРРБ.
3. Фактът, че широко рекламираното увеличение на пенсиите е просто догонване на инфлацията и линията на бедност. И фактът, че то с нищо не помага на пенсионерите и не променя положението им на фона на инфлацията. Ще го разберете, когато си получите пенсиите за януари.
4. Фактът , че увеличената събираемост на приходните агенции се дължи на инфлацията и залповото увеличение цените на горивата и енергоносителите, а не на усилията и добрата работа на същите агенции, които между другото към днешна дата са пълна скръб, както откъм събираемост, така и откъм кадрово окомплектоване.
5. Фактът, че от излишък в бюджета от 638.7 млн. лева за ноември само за месец се стигна до дефицит от 4.6 млрд. лева за декември. Вярно е, че при управлението на герб това се случваше постоянно в края на годината, но нали  новото управление дойде с идеята да прекрати тези предколедни практики? Да прекрати безконтролното харчене на народни пари без одобрението и съгласието на Народното събрание.
6. Фактът, че подобряването изпълнението на приходите със 17,8 % е само манипулация, при положение че няма фактор, който образува тези приходи, който да не е вдигнал цената си с по- малко от 30%. Само за горивата вдигането е следното:

- суров петрол - 100%
- метан - 100%
- пропан бутан - 59%
- дизел - 36%
- бензин - 32%
- промишлен ток - над 150 %

Т.Е. "успехът" е МИНУС 20% и НАП, Агенция "Митници" и Министерство на финансите могат да пият по една студена вода и да престанат да ни мислят за маймуни от зоологическата градина и да се крият зад зарята и мусаката.

Послепис: Оправданието за лошото наследство вече не върви, след като кръгът "Борисов" е отново във властта. Това вече не е наследство, а настояще и бъдеще.
Валентина Милова

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.