КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ЖУРНАЛИСТИКАТА У НАС

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ЖУРНАЛИСТИКАТА У НАС
18-03-2022г.
119
Мартин Карбовски

Това не е въпрос. Констатация е.

Това, което гледахте тая вечер не беше пускането на някакъв човек от затвора, а снимка на вечните вече отношения между власт и медии.

Видяхте на живо как политическият сатрап се отнася към своя журналист-слуга.

Такива отношения няма нито в затвор, нито в казарма, нито в джунглата.

Борисов прекъсна Ива Н. с грозното и заповедно зловещо “МОМЕНТ, БЕ!!!”. А тя така се стараеше!

“МОМЕНТ, БЕ!!!” е снимката на цялата ББ-журналистика.

Нашата журналистика получава заповеди през обидно отношение и директно унижение.

Съответно Н. изтласка лошото отношение на господаря си към съседните й колеги с производното “МЛЪКНИ, МА!!!” и още приказки за олигофрени.

А на екрана вие гледате любезни хора с костюми и още по-любезно проституиране от страна на хора, които ако бяха журналисти, политиците щяха да им треперят. А не обратното.

На слугите-журналисти не им пука какво става в живота ви и политиката - те го правят за едната заплата и се радват да стоят на завет. Хора без сърце и достойнство, виктимизирани от настоятелния звън на господарския телефон и заповедното наклонение.

Навсякъде гостите на медиите се редят от един човек, от два телефона, от три-четири намигвания “кой е нашият човек”. Тук таме “нашите хора” се изправят с някой любезен опозиционер. Журналистите са слепи къртици в тунела на просто организирана тоталитарна власт, която в медиите година по-късно чакат да се завърне и да заповядва.

Е, завърна се с любезното съдействие на полезните идиоти от “Продължаваме Промяната”, апендикс на президентската популярност по време на протестите.

А КП, който говори по-лошо от дете със социални дефицити, се оказа памперс за имижда на Борисов. Много ползван памперс. Жалко и отвратително.

Зрителят дори не се замисля, че гледа една и съща пиеса вече 15 години.

За него ББ е “бате”. За журналистите е бей. За журналистките е “Бойко,който винаги се завръща”.

Наистина ли винаги???

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.