КАКВО ИСКАТЕ ОТ СЛАВИ?

КАКВО ИСКАТЕ ОТ СЛАВИ?
13-07-2021г.
33
Мартин Карбовски

И на мене не ми хареса либералният оттенък в проекто правителството на Слави. Не ми хареса и интервюто в Монд. Но какво сега искате от Слави?

Вие го приемате като боксьор, който трябва да яде бой само защото е тръгнал към ринга ли? Изчакайте малко, дайте му възможност.

1. Това което дразни статуквото е, че Дългия обяви имената на екипа си във ФБ. Трябва да разберете - медиите са третият нечестен играч в политиката. Първите двама са партиите и ченгетата. Ако медиите бяха честен играч, Борисов щеше да е пожарникар, а Генка Шикерова програмен директор на телевизия. Слави няма да даде вече никога интервю в медия. Имаме фейсбук. По-бързо, по-лесно и по твоя план. У нас медията задава въпроси от дневния ред на ченгетата. Въпроси, съдържащи лъжа. И не дава време за изявление. Слави знае това и Льо Монд е последната му грешка, беше си чиста провокация.

2. Слави не се бил съобразил с никого. Абсолютно му завиждам за това. Ако почне да договоря имена с други партии - порциите тръгват по веригата. Принципно беше да се обявят имената на ИТН, а не съображенията на някой друг.

3. Каквото и да каже , който и да е у нас - веднага му казват, че се е продал. Не така - изчакайте да видите не какво ще каже, а накъде ще тръгне. После го бийте. Бълагрите никога не бият за политическа грешка. Те бият за намерения. Ами не сте прави.

4. Нацията иска някой да поеме отговорност - Слави я поема сам и не ви предлага имена, а политики. След няколко месеца, 100 дни го захапете и оглозгайте, ако това не са вашите политики. У нас обаче никога не става дума за политики, а за наши хора в политиките.

5. Вярно е, че ходът с имената по фейсбук беше дразнещ и пренебрегна останалите чейнджъри на статуквото. Но днес не става дума за лични обиди и пренебрежение. Става дума някой да почне да върши работа. Някаква работа. Поне детски градини. У нас имаме зловещ дефицит на свобода да свършиш работата си. С такава дефиниция ме изуми министър Кирил Петков - за да бъдел министър искал свобода. След това му изречение аз съм негов вечен фен.

Всеки ден съм се молел за свобода, за да си свърша работата. Свободата да работиш е висш приоритет и човешко право. Но у нас свобода да си свърши работата някой работник ние никога не даваме. Същият министър не е поискал да работи със Слави. Може би Слави не му е дал свобода, не знам. Но сега трябва да се даде свобода на Слави, дори и да искате да се провали. Иначе ще се окажем със седем милиона министерски съвети - всеки българин сам си е министерски съвет, знаете. Плюс министерския съвет на Корнелия - значи правителствата стават седем милиона и едно. Много бе. Аре спрете се.

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.