КАКЪВ НЕ Е БЪЛГАРИНЪТ

КАКЪВ НЕ Е БЪЛГАРИНЪТ
14-12-2021г.
63
Гост-автор
КАКЪВ НЕ Е БЪЛГАРИНЪТ
Напоследък станаха много модерни упражненията по народопсихология. Всеки ден някакви хора се изказват в медиите по адрес на българина. Българинът бил такъв, българинът бил онакъв.
Това е банално и безполезно. Какъв е смисълът да си повтаряме едни и същи неща? След като всички сме наясно какъв е българинът, време е да си кажем и какъв не е.
Аз направих едно бързо социологическо проучване във фейсбук и на базата на коментарите на потребителите установих следните закономерности:
1. БЪЛГАРИНЪТ НЕ Е СЕЛЯНИН
100 процента от запитаните са със синя кръв, наследници на стари аристократични фамилии от “Враждебна”, “Сторгозия” и “Модерното предградие”. Овце и крави са виждали само на картинка. Не знаят какво е външна тоалетна. Дедите им са пушели лули от слонова кост, пиели са джин на традиционния си файф-о-клок във виенския салон и никога не са натискали лопатата. Бабите им са носели копринено бельо и ленени чадъри. Изобщо българското село е някакъв мит. Последните селяни са измрели още преди турското робство.
2. БЪЛГАРИНЪТ НЕ Е МЪРЗЕЛИВ
100 процента от запитаните са страшно работливи и притежават изключително ценни умения във всички области, но кой знае защо никой не иска да ги наеме на работа и затова сега временно “работят над себе си” или пък са в завидното положение “сам съм си шев”. Ми така де, нема да им бачкат за некви смешни пари, ебаси. Пък и кой е луд да работи при живи родители?
3. БЪЛГАРИНЪТ НЕ Е НЕГРАМОТЕН
100 процента от запитаните владеят до съвършенство родната си реч “о, майна сладка”. Те знаят, че се пише “немога”, “незнам” и некфи такива не6та. Си4ки знае ме как се пи6ът тиа думи, несме малумни.
4. БЪЛГАРИНЪТ НЕ Е СЕКСУАЛНО НЕЗАДОВОЛЕН
Ако си мислите, че огромната полова потентност на българина е мит, пуснете във фейсбук снимка на някоя разголена женица с големи гърди. 100 процента от запитаните коментират с възклицания “ох, котьоооо”, “тая ако ми падне, ше я скъсам”, “такива пички изобщо не ги бавим, батенце” и т.н. Това показва, че българският мъж не само е звяр в леглото, който се съвъкуплява минимум по 5-6 часа на нощ, но му остават сили и за още подвизи във виртуалното пространство.
5. БЪЛГАРИНЪТ НЕ Е НЕВЪЗПИТАН
100 процента от запитаните са истински джентълмени и лейдита. Вежливи и внимателни са към непознатите. Никога не псуват, толерантни са към чуждото мнение. Обноските им са безупречни, особено когато се хранят. Изхвърлят боклука си само на предназначените за целта места – най-често през прозореца. България е страна, в която не може да видиш изхвърлен фас на улицата, или празна пластмасова бутилка от бира, или опаковка от вафла.
6. БЪЛГАРКИТЕ НЕ СА ЛЕСНИ
100 процента от запитаните жени са изключително недостъпни. Те никога не са правили секс с цел материална облага. За тях половото общуване е свещен акт, изграден върху духовното привличане. Говори се, че имало отделни единици, които правели свирки срещу подаръци от мола, но това е непотвърдена злонамерена информация. Никой не е виждал такива жени.
Българките са свенливи и държат на строгите патриархални ценности. Повечето от тях пазят девствеността си до сватбата.
Аналният секс е табу и нито една от запитаните не го е практикувала.
7. БЪЛГАРИНЪТ НЕ Е С ЛОША ХИГИЕНА
20 процента от запитаните се къпят по два пъти дневно, а останалите 80 процента по 3-4 пъти дневно. Да се чуди човек откъде идва тая тежка смрад на кисело в градския транспорт.
8. БЪЛГАРИНЪТ НЕ Е ЗАВИСТЛИВ
100 процента от запитаните са широкоскроени хора, които се радват на чуждия успех. Ако съседът им си купи нова кола, те се радват от сърце. Ако си купи нова къща – не могат да заспят от щастие и искрено му пожелават богатството му да се множи. За разлика от други народи, българите се отнасят с респект към успелите хора и никога не ги наричат с обидни имена.
9. БЪЛГАРИНЪТ НЕ Е ПРОСТ
100 процента от запитаните ценят изкуствата и познават в дълбочина цялостното творчество на Тони Стораро и Галена. Четат много, най-вече авторитетни медии като “Уикенд” и “Шок”. В домашните им библиотеки единствените книги са готварските, ма и тва си е литература, кво.
(от книгата "Български работи")
Може да бъде изображение с храна
 
     Автор: Иво Сиромахов, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.