Как заради пандемията американците загубиха обещаното от Първата поправка

Как заради пандемията американците загубиха обещаното от Първата поправка
28-01-2021г.
6
Гост-автор

Основните права на гражданите на Америка са изложени в Първата поправка. Без свободите, визирани в нея, няма какво да ни предпази от тоталитаризма. И все пак в момента сме в средата на продължителна атака отдясно и тя идва чрез методи, които са много трудно разпознаваеми. Това пише Патрик Ууд в сайта  Citizens for free speech . Представяме ви целия текст на Ууд, защото проблемите, които засяга, не се отнасят само за САЩ. Въпросите са много и актуални. Задаваме си ги и ние. 

Първата поправка в Конституцията съдържа пет отделни изявления, които, взети заедно, подчертават необходимостта от комуникация, поддържаща конституционна република. Конгресът не приема закон, зачитащ установяването на една единствена религия или забраняващ свободното й изповядване(1); или ограничаване на свободата на словото (2) или на печата (3); или правото на хората мирно да се събират(4), и да подават петиция пред правителството за поправяне на неправди(5).

Вече много бе казано и написано за случаи на цензура чрез „обобщена преценка“ от различни медийни платформи на Big Tech компаниите като Facebook, Twitter и Google, но малцина осъзнават каква зловещата асиметрична война се води срещу Първата поправка в нейната цялост. 

Докато Америка има почти 330 милиона граждани и повече от половината все още уважават Конституцията, онези, които биха унищожили Първата поправка, предприеха изцяло осакатяваща, координирана и умишлена високотехнологична атака срещу всеки елемент, отбелязан по-горе. Във всяка революция през последните 150 години първата вълна от атаки винаги се фокусира върху превземането на комуникационни мрежи: радио и телевизионни станции, вестници и обществени форуми. 

Благодарение на „голямата паника през 2020 г.”, задвижвана от невидим вирус, точно това се случва в САЩ. Вместо това настъпление да бъде управлявано от главорези с оръжия и танкове, то е постигнато с високи технологии, псевдонаука и погрешно представени статистически данни.
 

Политиките, произтичащи от страха и пропагандата на COVID-19, са общата нишка в поглъщането на комуникацията

Свободното изповядване на религия  е невъзможно, когато не можете да отидете на църква или свободно да се помолите. Много църкви са затворени за постоянно, службите са преустановени. В останалите отворени църкви мерките за сигурност срещу пандемията са вездесъщи: местните власти решават как се провежда богослужението, маски, социално дистанциране, никакво пеене на псалми, никакви прегръдки или докосвания и т.н. 

Свободата на словото е в дълбок недоимък, тъй като хората са принудени да носят памперси за лице. Вас не ви разбират и вие не можете да разбирате другите.
Свободата на печата на  практика не съществува благодарение на масивната цензура от страна на големите медии и Big Tech компаниите, които без усилие потискат всеки човек или разказ, с които не са съгласни. 
Правото на хората да се събират мирно е напълно блокирано, благодарение на социалното дистанциране, ограниченията, предявявани към присъстващите и задължителните изисквания за маска за лице. 
Отправянето на петиции пред правителството за поправяне на нарушения е невъзможна, тъй като много правителствени служби са затворени, а други просто не слушат или не реагират на сигнали. 
 

Втори аспект на всички революционни поглъщания е унищожаването на цивилизационното знание 

Историческите факти за изгарянето на книги са известни от болшевишката революция през 1918 г. в Русия до нацистка Германия през 30-те години и Китай при Мао Дзедун през 40-те години на миналия век. Книгите и историческите документи са крайъгълните камъни, които биха попречили на гражданите да приемат новата си реалност. 

Обикновено мислим за свободата на печата като свързана с настоящето, но тя се простира далеч назад в историята. Ето защо за тези, които кроят този пъклен план, не е достатъчно да се цензурира настоящата литература и журналистика, но и писаното слово и историческата правда от миналото. 

Достъпът до публични и университетски библиотеки - където се намират физическите книги - е почти напълно затворен през 2020 г. През това време електронното „изгаряне на книги“ започна сериозно, тъй като някои автори и теми бързо се изхвърлят от електронните медии.
Последиците от тези атаки са много тревожни. Ако те наистина са първата вълна на революционен преврат, тогава трябва незабавно да се подготвим за основното нашествие. 
 

Най-големият въпрос обаче е с кого всъщност се борим? Марксисти? Комунисти? Социалисти? Фашисти? 

Предполагам, че не става дума за изброените, защото всички горепосочени атаки са свързани с учени и Big Tech компаниите, които изглежда работят в тясно сътрудничество, за да постигнат това. По-вероятно тези хора са технократи. Те не се интересуват от колективизъм, а по-скоро от тотално господство и откровена научна диктатура. 

Независимо от това, те са в процес на превръщане на света в реализираната визия на Световния икономически форум за Голямото възстановяване, която изобилства от елементи на технокрация и трансхуманизъм. По пътя капитализмът и свободното предприемачество трябва да умрат и волята на американския народ трябва да бъде сломена и накарана да се подчини.

Първата поправка и способността ни да общуваме свободно може да са първите големи жертви на тази революция, но все още не са свършен факт. Америка не трябва да пада без бой. Бързо разширяващото се национално членство в "Граждани за свобода на словото" създава собствена контраинициатива за запазване и защита на Първата поправка, за възстановяване на нейната функционалност отдолу нагоре. Може да е твърде малко, твърде късно, но насърчаваме всички американци да се присъединят към нас, за да изразят своята позиция. 
 
Всъщност, ако Америка в крайна сметка бъде превзета от своите нашественици технократи, тогава всичко останало ще бъде загубено.
 
   Източник: Spisanie 8
Banner

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.