Как се появиха талибаните...

Как се появиха талибаните...
15-08-2021г.
24
Гост-автор

Автор: Дахер Ламот, ФБ

През последните дни много хора ме тагнаха в коментари и постове, като много често виждам да не се знае кои са талибаните.

Талибани, уважаеми приятели, никога не е имало исторически, преди САЩ да реши да финансира и обучи сбирщина уроди в Пакистан с идеологическата и финансова подкрепа на Саудитска Арабия, после да ги вкара в Афганистан.

Да ви напомня на нещо? Да, на сирийските бунтовници. Сбирщина брадати лансирани като умерени бойци, обучавани в Турция и вкарвани в Сирия, пак с идеологическата и финансова подкрепа на С.Арабия. Вижте бунтовниците в Сирия, ето това са бъдещите талибани в региона.
 
Запомнете го. В Сирия, която беше най-светската и толерантна към християните арабска страна, сега е развъдник на терористи.
 
Удивителното е, че все още има хора, които разправят "вижте какво стана като американците напускат". Ислямисти били идвали. В Ирак още са там, не са напускали, а през техния престой там поникна Ислямска държава, пак организация с уахабитска идеология, т.е. с идеологията на техните приятели от С.Арабия.
Но и ако това не е достатъчно, чуйте самата Хилари Клинтън как признава и разказва за това.
 
Никой не го крие, пише ви го и в Уикипедия: над 90000 афгани (плюс хиляди чужденци) са обучени в Пакистан, като днес цялото ръководство на талибаните са от фракциите на т.нар. муджахидини, най-вече тези на Хизб Ислами Халис и Харакат инкитаб ислами. Или директно казано: ТАЛИБАНИ=МУДЖАХИДИНИ.
 
Така, да преговорим. Никога не имало талибани, американците създадоха такива. И продължават да създават в Сирия, Ирак, Либия, Йемен, Нигерия и прочие. И никога страната не се е занимавала с опиум, преди американците да я окупират и да се превърне в световен център на опиум.
 
Да си знаете защо хиляди американци, с мозък между ушите, критикуват милитаристките примитиви в Пентагона, които създадоха това франкенщайнско творение, което рано или късно ще се обърне срещу цялата западна култура. А не е защото са агенти на Путин, както искат да ни втълпят и замажат престъпленията си аутлетите на същите милитаристки примати. И техните послушни тролове в мрежите.
 
Най-поразителното е, че същите хора и медийни стълбове, като Чарлз Листър, които широко подкрепяха сирийската опозиция, която налагаше шериат и гонеше християните там, където влезе, налагаше забраждането със закони, написани по стените на градовете, сега реват за правата на жените в Афганистан.
Пародия.
 
И още нещо. В момента единствените афганистански области, които не са паднали под талибаните, са тези, в които живеят повечето хазарейци (хазара, около 10%от населението), т.е. шиитите (както ще видите на една от снимките), което може да накара и Иран да се включи във войната.
 
Хаос да става. Така е най-удобно.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.