Как се краде държавна тайна

Как се краде държавна тайна
25-01-2020г.
26
Емил Йотовски
 
Автор: Емил Йотовски | ФБ
 
Двама руски шпиони са отзовани защото търсили информация за изборните процеси в България.
 
Значи, това си е чиста срамота за КГБ и ГРУ. Да търсят информация за нещо, което е толкова ясно, че всеки четвъртокласник го знае.
 
За недоразбралите шпиони ситуацията е следната:
Уважаеми шпиони, изборния процес у нас протича така: Има няколко партии. Нови не се допускат. Месец преди изборите представителите на тези няколко партии започват да обикалят телевизии и радиа и да говорят всевъзможни глупости. Обикновено едните плашат с комунизъм, а другите с фашизъм. Първите кълнат вторите, а вторите първите.
 
Това се повтаря по няколко пъти на ден, докато на хората не им кипнат главите и престанат да чуват за какво им се говори.
 
После идва времето на хартията. Бичат се постери, листовки и плакати за производството на които биде изсечен един средно голям горски резерват. Хората са принудени да гледат тапицирани огради с лицата на едни и същи народни избраници. Периодично от конкурентните партии минават и късат предизборните тапети. Този цикъл се повтаря няколко пъти.
 
По-предвидливите закупуват билбордове, които остават сравнително непокътнати. Най-много някой активист да напише К@Р със спрей и това е.
 
Следват социологическите агенции. Всяка партия си има по една, че някои и по няколко. Разминаване от по 10% вече за нищо го нямат. Прогнози, одобрения, тенденции. А на финала се разбира, че няма никаква връзка с реалността, но разликите идвали, че агенциите не били предвидили това или онова.
 
Преди финала гръмва и скандал. По един за всеки.
Ден преди изборите се отварят сергиите с кюфтета. Пиеш бира с предварително отворена капачка и лапаш кюфте. Кюфтето е от кокалаци и жили, но кой ти гледа. Това е предизборно кюфте.
 
В циганските махали чакат до последно най-изгодната оферта. Там вече механизмът с кюфтетата не работи. Там се търси кеш. И съответно се получава.
 
После идва стъкмистиката. Симпатично невидимо мастило, невалидни бюлетини, па така, па иначе… да не ви отегчавам. Накрая и гробищата удрят по едно рамо. Тълпи от духове дават своя глас в една или друга полза. Като дойдат избори ще се сетите.
 
Това уважаеми г-да шпиони е тайната на изборния процес в България. Дано съм бил изчерпателен и следващия път преди да шпионирайте - питайте. Това е държавна тайна, а в България държавните тайни ги знае цялата държава.
 
 
 
 
{BANNER_ID-4}
 
 
 
 
{BANNER_ID-3}

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.