Как Европа, по заповед на САЩ започна да размахва пръсти на Русия

Как Европа, по заповед на САЩ започна да размахва пръсти на Русия
18-12-2021г.
39
Гост-автор
Ежедневни статии по българските медии как Путин крадял, как трупал не пачки, а палета със стодоларови банкноти, как олигарсите около него намазвали, абе крадец, голям.
Видиш ли - ужас. Взел всички пари на руснаците.
И нито една статия не споменава, обикновенните руснаци, като цяло, сега по-добре или по-зле живеят спрямо първите години след разпада на СССР (ерата на Елцин) .
После - Русия щяла да напада Украйна! Тръбят го същите дето пускаха кадри от руска танкова колона на УЧЕНИЕ (или май Грузия или Чечня да беше - все тая, резила е същия), години преди 2014-та, като уж кадри от актуалната ситуация в Украйна ...
Ма Русия имала план да нападне Украйна, ама ето подробностите, ама ето как ще се развие войната, ама тия имали толкова войници, ония толкова танкове, ама нз си кво, ама мерки вземаме срещу Русия.
И НАКРАЯ Русия няма да нападне Украйна и САЩ и Европа ще кажат - ето, не ги нападнаха, щото НИЕ взехме мерки.
А руснаците стоят и се чоплят как така ги били убедили (уплашили) да не нападат Украйна ..
После - Русия спирала газта за Европа, европейците ги чака студена зима и големи сметки за топло.
Русия РЕКЕТИРАЛА Европа с новата тръба (как?)
Ама Русия сега печелила повече от азиатските пазари (странно, САЩ къде по принцип изнасят гориво? Да не се окаже, че и те точно сега печелят от азиатските пазари).
Пък европейците стоели (заплашени са) на студено, и плащали огромни цени на газта, "щото Русия".
Е нали уж отвреме навреме се вадят некви статистики, как всъщност Европа изобщо не разчита само на Русия за доставка на газ и как видиш ли Газпром доставяли само некви си там проценти за нуждите на Европа.
А ся изведнъж - Европа зависела от руското топло, пък Путин им извива ръцете? Как?
Нали точно Германия в момента се бави да даде разрешение за тръбата. Която е ... ПОСТРОЕНА ОТ РУСИЯ.
И сега се карат на руснаците, че били нагли, понеже ... построили тръба, със собствени средства.
А да не би Европа да я чака студена зима, щото Украйна и Полша не спират да пищят как сега руснаците ги НАПАДАЛИ ИКОНОМИЧЕСКИ, щото ... не искали да пускат газ през тръбопроводите минаващи през тях ???? Че да печелят украинци и поляци от транзитни такси. Ма как така руснаците си направили нова тръба, че да ги заобиколят.
Абе, къде е написано, че Русия трябва да доставя само и единствено през Украйна и Полша?????
Те си правят тръбата, те пускат газта.
И сега заради писъците на поляци и украинци САЩ МИСЛИ за европейците и налага санкции, казва на Европа какво да прави .... (общо взето да реже клона на който стои и да играе руска рулетка сама със себе си)
И Европа, по заповед на САЩ - размахва пръсти ?
Същата Европа, дето се чуди как да премахне думата КОЛЕДА, че да не се обидели представителите на други религии (коя ли друга религия по принцип има навика да реже глави на "неверници" и да ги коли ...(по мое мнение, всеки дето се обижда от типичните за Европа празници, дето са тук от столетия, или да се маха или службите да го натръшкат пред целия му катун)
Ма видиш ли, рашките изнудвали Европата - насила ли ще тикат газта в резервоарите на германците ? Ще ги заплашват, че ЩЕ ИМ ПУСНАТ газа (но пън интендед)? Щото така излиза като погледне човек безсмислените опити за разсъждаване на някои "анализатори" - руснаците едва ли не плашат, че ЩЕ ПУСКАТ гориво .... така държели германците в плен. (предполагам има други обяснения, ама просто прочетете коя да е статия на "експерт" по темата, в която громи рашките)
А къде е евтиния (хахахаххаха) втечнен американски газ за Европа ? А, да - в АЗИЯ.
Ма то и да пратят някой танкер, то ще се окаже, че тая газ пак е руска. Помните ли фиаското с фирмата на действащ американски министър - на търговията - на Обама, дето продаде уж американски втечнен газ на Белгия, а той се оказа купен от ... Русия. (отделно факта, че действащ американски министър има законово право да развива такава дейност не се коментира от тия дето иначе много реват как Путин и тия около него крадели)
 
   Автор: Владимир Мицов, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.