Как е възможно бе? Как?

Как е възможно бе? Как?
06-12-2022г.
0
Кристиян Шкварек

Тъкмо приключвам да гледам емисията новини и съм почти бесен. От два дена се води мащабна медийна кампания в цяла Европа около темата "на българската граница се е стреляло срещу нелегален мигрант". 

Излъчено е по британската Sky news, френското издание "Le Monde", германската обществена телевизия ARD, британския вестник Times и редица други западни медии. Като по поръчка у нас това бе пуснато веднага и ексклузивно още вчера от обичайните заподозрени - Дневник.
Заведено е дело срещу България от турски адвокат на простреляния сириец в Европейския Съд по правата на човека. Новината се върти нон стоп и опаковката е една - "България е лоша, тук се употребява насилие срещу опитващите да нарушат границата на Европейския Съюз и страната ни. Това трябва да спре." 
--------------------------------------------------------------------
Как да е, бих си казал. 
При всички други обстоятелства щях да го подмина като поредната, от много, либерални истерии и мрънкочи, на които естествено пригласят родните демократи, защитници на правата на човека, борци за правосъдна реформа и техните медии. 

Но в случая това съвпадна точно с блокирането на България за влизане в Шенген от страна на Холандия и Австрия, с аргументите....че не прави достатъчно, за да пази границата си и тази на ЕС. 
Свикнал съм с това либералите да са двуличници с безочна липса на какъвто и да било срам. Но този път надминават себе си. Как е възможно по ЕДНО И СЪЩО ВРЕМЕ тези хора и техните медии да казват тези две неща: 
А) България НЕ пази границата достатъчно и затова няма място в Шенген 
и 
Б) България употребява ПРЕКОМЕРНА сила в опазването на границата си, "това е нехуманно и трябва да спре!" 

Как е възможно бе? Как? 

Как се поглежда човек, пишещ/декламиращ такива неща сутрин в огледалото? И какво по-точно се очаква от България да направи според тази болна, либерална секта? Какво? 

Как хем "да пази по-остро границата си", за да не влизат мигранти, хем ДА НЕ я пази, употребявайки сила срещу нарушителите? Какво да направи, за да им е угодно на либералите и демократите? Да прати състезатели от клубове по дебати на границата, които с аргументи да убеждават нарушителите да се обърнат ли?

Аз съм на мнение, че границата ни е тотално пробита от две години насам и хиляди минават през нея всеки ден заради пълния срив в полицията и системата, който беше причинен от политически рокади. 

И че трябва да се използва ПОВЕЧЕ, а не по-малко, за да се овладее тази граница. А какво казват либералите - това рано или късно трябва просто да се възприеме като фонов шум, който никой не взима насериозно. 

Защото тези хора не са нормални, не са читави и нямат нито капка срам.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.