КАК ДОЧАКАХМЕ ВАКСИНИТЕ НА КОЛЕДА 2020г.

КАК ДОЧАКАХМЕ ВАКСИНИТЕ НА КОЛЕДА 2020г.
26-12-2020г.
11
Гост-автор
А казват, че на Коледа не ставали чудеса. СТАВАТ, СТАВАТ. Ето например - болна, пандемична, изтощена и уморена България, 9 месеца след обявяване на първото в историята си извънредно положение, най-накрая получи своя дял от европейската солидарност в борбата срещу КОВИД-19. В малките часове на Съботата, 26.12.2020г., пред Инситута за заразни и паразтни болести в София пристигна ЧУДОТО! Пристигва не с шейната на Дядо Коледа, теглена от неговия елен, а с малко товарно камионче с хладилна камера за превоз на кремвирши ЛЕКИ. Генерал Гурко на бял кон да беше пристигнал отново във Велико Търново да ни донесе повторно свободата нямаше да се вдигне толкова телевизионен шум. И отвсякъде, огромни групи въодушевени и радостни хора по градове и села, в народни носии, са излезли на улиците да посрещнат ОСВОБОДИТЕЛИТЕ.
Едно само не разбрах - да не би на всеки ваксиниран да раздават и по един кренвирш. Иначе защо ще доставят ваксините с камионетка за превоз на кремвирши ЛЕКИ. Това би било старохтна, уникална маркетингова идея. Главозамайваща, космическа, транс-галактическа, съвременна, ултра-модерна. Това ще доведе до небивал интерес към ваксините сред гладната част от населението. И сякаш вече чувам красивия глас на рекламата: "НА ВСЕКИ - ВАКСИНАТА ЛЕКИ"
И колко ваксини ни харизаха с първата пратка? Цели 9750 за цяла България. разпределени талантливо за София, Пловдив, Бургас, Враца, Велико Търново и Варна. Браво! Машаала! Та тези ваксини няма да стигнат дори за ваксиниране на едно средноголямо село в България като родното село на моя дядо.
Малко, но както се казва от сърце. Вероятно, една нано частица от наличните днес количества произведени и одобрени ваксини на БИОНТЕК/ПФАЙЗЕР.
Но не бойте се деца за утрешния ден:
"...Имам ли аз,
то значи да има за теб,
имаш ли ти,
то значи да има безброя.
И толкова хубав ще бъде
тогава живота.
И днешната плесен
ще бъде безкрайно далеко....
Следващата безбрежна солидарна пратка ни е обещана за пролетта, малко преди парламентарните избори. Слагаме новата ваксина и под строй - към изборните урни. Да видите каква избирателна активност ще постигнем. Ще очудим и ескимосите.
Днешната "огромна" пратка получаваме "благодарни" и "щастливи" след месеци усилена подготовка, организация, логистика, информационна кампания и какво ли не още от страна на родните власти. Истиннска победа на силата, духа и солидарността...
Може ли да сте по-комични и жалки. А приготвили и фанфари ...           </div>
          <div class=
Banner

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.