Как да се подготвим за тежката зима - 10 препоръки

Как да се подготвим за тежката зима - 10 препоръки
14-10-2021г.
49
Гост-автор

Периодично, почти всяка година по това време, отделни общественици предупреждават, че идва "нова Виденова зима", национална катастрофа, гладни бунтове, енергийни мъки, инфлация, ценови шок, масов пауперизъм.
В общи линии, от Виденовата зима насам, въпреки периодичните заплахи и прокоби, не е имало чак такова национално бедствие, опашки за хляб и дрънкане на празни тенджери. 
Но това не значи, че няма да се случи нещо такова някоя следваща зима. 
Постоянните еднотипни пророчества все в някой момент се самосбъдват - само не знаем кога точно. 
За всеки случай трябва да сме винаги готови за принудително излизане от Зоната на комфорта.
Ето 10 стабилни способа за подготовка - как да се погрижим да не бъдем изненадани като фирма за почистване - от първия сняг. 
***
1. Затваряйте традиционни консерви - лютеница, туршия, печени пиперки, кълцани сарми и т.н. Инвестирайте спестяванията си в Бурканбанк. И когато настане глад, ще имате своеобразен Студен резерв. Затова далновидните почетни политици като Ахмед Доган и Диоклециан отглеждат биозеленчуци. И когато зимата Бойко Борисов остане гладен, Доган ще му се смее и ще му напълни багажника с буркани, за да го смаже с благородство. А зеленчуковата градина на Диоклециан е исторически факт - в един момент, около 60-годишен, императорът зарязал политиката и се оттеглил в една от резиденциите си, и все чоплел нещо в градината. Когато идвали да го ухажват политически приятели, той им казал: ако знаехте какво зеле съм отгледал, нямаше да ме занимавате с вашите глупости! 
2. Излезте предварително от Зоната на комфорт. Това е популярен досаден съвет на специалистите по личностно развитие - да излезем от Зоната на комфорта. Но колкото и да е досадно - има логика. Ако сами излезем от Зоната на комфорта, няма как да ни изведат насила оттам. Идва ГДБОП да ни изведе - а нас ни няма в тая Зона, хи-хи. 
3. Продайте брат си, майка си, баща си... Това е лесен съвет, но трудно се прилага. В дни на упадък, бедност и разруха отделни индивиди забогатяват неимоверно. За такава кариера обаче са нужни извънредни качества - ловкост, безскрупулност, информираност, силни контакти. Не е достатъчно брат брата да продава - трябва да се намери и купувач.
4. Пуснете си кораба до скалистите брегове на родината, потопете го и му вземете застраховката. Все ще стигне да изкарате зимата. 
5. Станете контролен орган за почтеност, издавайте сертификати. Но трябва да сте политически архитект с нов проект и както е казал поетът - ще има респект и просперитет! 
6. Станете посланик на политическото съгласие, смирение, разум, отговорност и обединение в името на България! След двата неуспешни опита в серията "избори до дупка", някои политици дадоха заявка, че "следващия път вече ще се разберем, защото идва лоша зима". Пръв нещо подобно заяви ръбестият Слави в "Панорама". Сега и кандидат-президентът Лозан Панов говори за широк консенсус, от който не бива да се изключват априори ДПС и ГЕРБ. Кирил Петков от Почтената Промяна също говори за протегнати ръце във всички посоки, защото на инат няма да стане нищо. Всичко това е много хубаво, но имам подозрения, че на практика няма да стане баш така и пак всички ще са най-готини, а другите няма да ги разберат. За тая работа с обединението трябва сериозен посредник, най-добре това да е някоя лелка от детска градина. Ако сте такава лелка, непременно опитайте да постегнете калпазаните по високите етажи на политическата детска градина. 
7. Отслабнете и влезте отново в политиката. Ама първо трябва да сте били обратното на слаб и да сте напускали политиката. Поне елементарните нужди ще бъдат задоволени. (Хамид Хамид наскоро ожали г-н Пеевски, че заради санкциите по Магнитски не може да си посрещне нуждите.)
8. Окопайте се в някой спортен съюз и стреляйте на месо по всеки, който се усъмни в незаменимостта ви. Все пак пазите бащиния и бъдещето на децата си. 
9. Станете отшелник, смирете душата си и се издигнете над всичко земно. Ако не можете да се смирите, потрошете жълтите павета с тежка техника и сключете изгоден договор за ремонт с анекс на анекса за ремонт на ремонта. 
10. Заспете като мечка и се събудете напролет, когато природата се обновява. 

   Автор: Г-н Балев

   Източник: СЕГА

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.