Как да оценим успешното управление на Борисов? Най-точно го е оценило преброяването – 1 милион избягали от страната под негово управление

Как да оценим успешното управление на Борисов? Най-точно го е оценило преброяването – 1 милион избягали от страната под негово управление
10-01-2022г.
53
Иван Бакалов

Тия дни Борисов се яви на разпит в полицията. След това се изправил пред камерите на телевизиите и нарежда – Аз държах най-ниските цени на тока, най-ниските цени на газа…

Ще кажеш, че Борисов не е лидерът на най-голямата дясна партия, а е някакъв вожд от ранния комунизъм, който сам е определял с декрети ниски цени на газа и тока.
И не спира да изрежда историческите си „успехи” с цени, заплати и т.н.

Как да оценим успешното управление на Борисов?
Най-точно го е оценило преброяването – 1 милион избягали от страната под негово управление. Заради прекрасни условия за бизнес, за работа, за гледане на деца, за кариерно развитие, заради справедливата съдебна система, която уж наказва престъпници и въздава „справедливост“, и обслужва „когото трябва“, и т. н.

Няма никакво преувеличение за 1 милион емигрирали. За последните 10 години населението на България е намаляло с 840 хил. души. Реално е намаляло поне с 1 млн., защото много от преброилите се тук по интернет и на място, всъщност работят в чужбина.

Трябва да се подчертае – тази емиграция на 1 милион българи не е през първите 10 години след като е паднал комунизма, когато закриха селско стопанство, заводи, предприятия и т. н., и хората изгубиха работата си и тръгнаха да търсят препитание на Запад. Или просто след като отвориха границите и стана възможно всеки да си търси късмета по света.

Тази вълна от емиграция е започнала над 20 години след падането на комунизма и 10 години след падането на визите към Западна Европа, след като България вече е член на НАТО и ЕС. И след два мандата на правителства, които постигнаха най-високия икономически ръст и чужди инвестиции – 2001-2009.
След това дойде Борисов…

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.