Кадрите от Буча са изпепеляващи сърцето

Кадрите от Буча са изпепеляващи сърцето
04-04-2022г.
89
Ирини Зикидис
Ако Русия и нейните войници стоят зад това, следва да бъдат съдени като военнопрестъпници и този позорен акт да влезе в учебниците по история.

Изчетох внимателно руската позиция и имам проблем. И този проблем е, че руските версии са две.

Версия 1: "Кадрите са фейк и цялата касапница е постановка, защото във видеото ясно се вижда как единият от труповете мести ръката си, а след това се изправя в огледалото за обратно виждане". Мисля, че експертите много лесно могат да установят дали това е така, което би дискредитирало изцяло украинците. Фейковете и постановките в Сирия бяха разобличени в крайна сметка, нали така?
 
Версия 2: "Видео с кмета на града и видео от 2 април, качено на сайта на Националната полиция на Украйна, показват кадри от града след изтеглянето на руснаците, където все още няма помен от трупове. Труповете, реално, са избити украинци с бели ленти на ръкава, които ленти символизират бялото знаме, т.е. готовността да се предадат на руснаците. И според втората руска версия, украинските военни, влезли в Буча в началото на месеца, са избили всички "предатели" в периода 2-4 април."
 
Ок, ама едната версия изключва другата и обратно. Как можеш да поддържаш две взаимноизключващи се версии? Как може един труп хем да е жив, жем да е убит от украинците?
 
Мисля, че в Буча трябва да влезе международна комисия и да направи независима експертиза. И виновните за този ужас да бъдат наказани и опозорени завинаги.
 
П.с. Както написа един лекар - ако в Буча в извършено престъпление, то патоанатомите ще го докажат с лекота. Аутопсията ще определи не само времето, но и начина на убийството, както и факта дали тялото е било премествано в последствие. Най-силният ход на украинците ще бъде да позволят на международна комисия от експерти да направи аутопсии

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.