Изоставена неспретната къщурка, с две модерни кофи отпред.

Изоставена неспретната къщурка, с две модерни кофи отпред.
15-02-2021г.
4
Гост-автор
"Къщата с ягодите" е съвсем близко до мястото, където живея, на две преки от мен. Често минавам и виждам туристи, местни, журналисти да я снимат. Вероятно я снимат, защото е от къщите запазили духа на стара аристократична София, онази, която си е имала свой стил и чар.
Чух, че щели да я бутат и да построят нова сграда на нейно място, която щяла да "запази духа й". Нормално е хората да бъдат притеснени.
Пред очите ни през последните години майсторски запазвахме "духа" като превръщахме красиви морски ивици в сложни циментови джунгли, зелените нюанси в сиви, стилни архитектурни забележителности в постапокалиптични къщи на духовете, които после бутахме за да строим огромни панелни кооперации, наблъскани с всички чудеса на полимерите: пластмасови, каучукови, лъскави като светещи реклами полиетилени и полиестери. Което действително отговаря на духа на времето на пластмасовите ни ПОЛИтици, постоянно сменящи своите партии, както и на каучуковите ни бизнесмени, бивши мафиоти, спечелили милионите си от сложни макромолекулни фондови и приватизационни схеми.
Чао, малка изоставена неспретната къщурка, с две модерни кофи отпред. Подозирам, че след като те разрушат нито един турист няма да ти обърне внимание.
 
Banner

© 2022 Lentata.com | Всички права запазени.