Избори във Великобритания: ЛУДНИЦАТА Е ПЪЛНА

Избори във Великобритания: ЛУДНИЦАТА Е ПЪЛНА
04-04-2021г.
57
Гост-автор
В Лондон Сътън са дошли 600 човека, плицаите се опитват да подреждат опашките.
Стотици чакат в Баркинг, Гринуич и Стратфорд.
В Оксфорд, който покрива огромна територия, от Рединг до Суиндън и Нюбъри, за 3 часа гласуваха около 300 души.
Не знам какво да ви кажа, освен, че това не е честно. Нито към избирателите, нито към хората в комисиите, рискуващи здравето си на крак над 16 часа само в деня на изборите, без да броим работата по създаването на секциите.
Напливът е огромен и очакван.
Ако имахме 87 секции, колкото си заявихме, а не 35, както законът нелепо настоява, гражданският ентусиазъм на хората тук нямаше да се разбива по този начин във вълнолома на идиотската реалност, наложена ни от една държава, която едновременно иска парите ни и се ужасява от гласовте ни.
Гражданите на България имат нужда от дистанционно гласуване, както се прави навсякъде в цивилизацията (включително Румъния). Не знам как по-ясно можем да го докажем.
Пиша това от тоалетната, която посещавам за първи път, откакто сме отворили секцията в 7 сутринта.
Не съм яла, нито пила. Какво правят и как издържат колегите в Лондон, не ми стига въображението да кажа.
Стискайте ни палци и гласувайте, не ни жалете. Хванали сме се на това хоро, ще го тропаме. Колкото пъти се наложи, докато държавата заработи за нас.
П.П. Без да сме ги молили, гласоподаватели ни носят шоколад и кафе, за да не се гътнем. Един от тях пусна бюлетината в урната, с ярко синя маска на лицето, погледна ни и каза: "Не ме виждате, но ви се усмихвам."
 
   Автор: Мария Спирова, фб

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.