ИЗ НОВИНИТЕ И МЕЖДУ ТЕХНИТЕ РЕДОВЕ

ИЗ НОВИНИТЕ И МЕЖДУ ТЕХНИТЕ РЕДОВЕ
09-10-2021г.
21
Гост-автор
Пореден протест на пътните строители. Отново пред сградата на МРРБ. Протестиращите наподобяват манекени от някое списание за реклама на работно облекло. Сред тях се мотаят и техните началници от фирмите, които дължат пари на своите работници. Тези задължения са с дата отпреди 6 месеца. Т. е. много преди да започнат своите мандати първото и второто служебно правителство. Министър Комитова десетки пъти обясни и разясни кога, как и от кого са натрупани задълженията на фирмите към техните работници. И стана пределно ясно, че парите са дадени на фирмите, които са си ги преразпределили (да не кажа откраднали) с разни анекси към договорите, а сега парите ги няма! Трансформирали са се в нечии банкови сметки. Обаче, пътищарите искат оставката на Комитова. Защото Комитова не раздава пари от борда на джипа си, не вози заместниците си в служебния си автомобил и не иска да извърши престъпление, като престъпи и прегази законите така, както правеше Бойко Борисов.
Иначе, аз по по характер съм добър човек и съм солидарен с протестиращите, но не разбирам защо протестират пред министерството? Обаче знам кой подклажда протестите и кой има интерес от тези протести. Това е ОНЯ, който подкукуросва журналистите да не задават правилните и точни въпроси.
P. S. Между другото, документите и останалите материали, свързани с престъпленията по изграждането на магистралите и пътищата отдавна са предадени на прокуратурата и проверката на тези документи не изисква кой знае каква експертност, нито изисква месеци и години време за и повдигане на обвинения.
 
   Автор: Любо Кольовски, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.