Иво Мирчев: Обяснението за язовирите е като това с Мата Хари – абсурдно

Иво Мирчев: Обяснението за язовирите е като това с Мата Хари – абсурдно
14-06-2021г.
5
Гост-автор
Никой не вярва на тези хора. Когато седне Ревизоро, никой не вярва на това, което казва. Абсурдно е обвинението, че язовирът бил източен, за да се направи политическа акция. Това е несериозно. Прилича на обяснението с Мата Хари за пачките и кюлчетата. Това не е на ниво държавник. Така с хората не се комуникира.
 

Това заяви пред bTV Иво Мирчев от “Демократична България”. Повод за коментара му е поредният скандал, в който ГЕРБ и Борисов се замесват. Този път става дума за трите проблемни язовира, които не са въведени в експлоатация, въпреки че парите по ремонта им са платени. Язовирите обаче са празни и затревени, а по закон заради “статута им” нямат право да се пълнят. 

 

“В момента сме в турбуленция, свидетели сме на едни мутренски взаимоотношения, корупция на всички нива, натиск върху медиите. Оттук нататък партиите на промяната трябва да седнем и да помислим как тази страна да бъде преведена по пътя, в който хората да се успокоят, да влезем в коловоза на модернизацията и на икономическото развитие”, обясни още Мирчев. 

 

“Дигитализация и електронно управление не се прави от аналогови хора. Години наред наблюдавахме точно това - аналогови хора се опитваха да дигитализират страната и да въвеждат електронно управление. Основните технологични инвеститори отдавна отбягват България“, допълни Мирчев.

 

Той посочи още, че големите технологични гиганти избират съседни нам държави, за да отворят своите центрове, а причината за това е липсата на доверие, че в България подобен бизнес може да се прави. Страната ни е спрягана като “дигитален хъб” на Балканите, но въпреки това големи компании като Microsoft например избраха Гърция за отваряне на свой център, Тесла също заобиколи София

    Източник: frognews

Banner

© 2022 Lentata.com | Всички права запазени.