Иво Божков: Властта съзнателно забранява на 4% от избирателите да гласуват

Иво Божков: Властта съзнателно забранява на 4% от избирателите да гласуват
01-04-2021г.
15
Гост-автор

Всички нови болни от днес до неделя няма да могат да гласуват дори и да искат. Днес в 17.30 изтече възможността да се подава заявление за мобилна урна за карантиниран. Имайки предвид, че сме в плато (мнение на властите) от около 4-5000 нови болни на ден, това ще са 20-25 000 души до неделя!

 

25 000 души, които и да искат им е забранено да гласуват, поради правилата на престъпната и очевидно злонамерена некадърност на властта организираща изборите. А нали се сещате в кои градове са най-много разболелите се, а нали знаете, кой не спира да губи избиратели в големите градове, които компенсира с избиратели от малките и микро населени места, където джипа не спира да върти от месеци разхвърлайки пачки, ама не тези от чекмеджето му...

 

С днешна дата имаме 70 000 активни случаи. Като прибавим предстоящите, уви неизбежни, 20 - 25 000, приближаваме 100 000 души.

 

Това или трябва незабавно да се промени и да се разреши на заболелите през следващите дни да гласуват в мобилна урна или просто призовавам резултатите от изборите да не бъдат признати! Защо да не бъдат признати? Ето защо:

 

При нормална избирателна активност 4% от гласувалите са около 140 000 души. При положение, че активността ще е със 100 000 карантинирани по-малко, четирипроцентовата бариера за влизане със сигурност спада към 100 000 избиратели. Това означава, че властта съзнателно забранява на 4% от избирателите да упражнят правото си на вот. (за 70 000 нямаше нужната информационна кампания, а за 25 000 души -  1% от гласуващите просто им е забранено.

 

Сега ще ви разкажа през какво преминах днес, за да се опитам да си осигуря възможност да гласувам, като в момента не знам дали ще мога. Въпреки, че преди седмица, на 24-ти март си поставих първа доза Файзер, вчера вдигнах температура с болки в гърлото и вечерта си направих бърз антигенен тест купен от аптека, който даде положителен резултат.

 

Днес, от официалния вайбър чат с информация за заболяването в България научих, че до 17.30 ч. мога да подам декларация за гласуване в мобилна урна. В ранния следобед се сетих, че теста ми от аптеката не е официален и най-вероятно ще трябва от официална лаборатория.  Обадих се и ми потвърдиха, че ЦИК ще провери в РЗИ дали подалите заявление за мобилна урна се водят в карантина.

 

И тук се озовах между избора да не отида за официален ПСР тест, за да съм сигурен, че неделя опакован ще мога да отида до моята секция или да си направя и да вляза в голяма вероятност да не мога да гласувам. Какво бихте направили вие в такъв случай?

 

Естествено, избрах отговорното решение, но беше 13:30 часа и ми оставаха 4 часа.

 

Оказа се, че Бодимед работят до 14! Не се примирих и почнах да питам болни приятели и слава Богу приятелка ме напъти към Рамус, които работят до 18ч.

 

Отидох веднага, като по пътя се опитах да си попълня заявлението за гласуване и да го подам по мейл преди 17.30. Да ама не. След окрадените 2 милиарда за дигитализация под егидата на Дончев, единственото, което намерих беше бланка в pdf форматче, която не можех разбира се да попълня директно, а такава, която трябва да принтна, да попълня, да снимам... И тъй като нямам принтер в къщи, трябваше да пратя човек да го стори, защото яростта ми надделя над поредната бариера да гласувам.

 

В 16.11 успях да пратя въпросния мейл със снимка на попълнената бланка. Дали ще мога да гласувам ще разбера идните дни. Но защо 25 000 души разболели се от днес до неделя им е забранено да гласуват при положение, че сме "изхарчили" над 2 милиарда за дигитализация и всички тези процеси могат да са практически мигновени? Нямам спокоен отговор освен гняв и избирателен юмрук, който управляващите тулупи не само заслужават да получат, но който със сигурност ще получат от съдбата или Господ или Шефа, както го нарича лицето, чието име от дъното на душата ми ме е гнус да споменавам вече. Което нарича "български модел" - ТОТАЛНИЯТ ПРОВАЛ спрямо здравната криза. И това уви не е моя емоционална оценка, а безмилостната статистка на % умрели, % умиращи, % ваксинирани (без да броим децата до 15 години, 6.15 % от българите са с една доза и едва 1.56% с две).

Важното изобщо не се отнася до моето положение, а че всички десетки хиляди с положителен през следващите дни им е забранено да гласуват!

Спирам до тук, че стана дълго, но ще има още!

  Aвтор: Иво Божков, фб

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.