Иван Вазелина и гардовете му са арестувани за зверския побой в Панагюрище!

Иван Вазелина и гардовете му са арестувани за зверския побой в Панагюрище!
14-01-2021г.
140
Гост-автор

Иван Балабанов, известен с прякора Вазелина, както двама от бодигардовете му са арестуваните за зверския побой над 46-годишния местен жител Нешо Юруков, за който ви съобщихме по-рано днес

Около 14 ч в сряда Юруков взел от местното училище 10-годишно дете, за което се грижел. Тогава пред школото спрял луксозният ролс ройс на Иван Вазелина, както и лимузина мерцедес, с която го следвала охраната му. Балабанов и мутрите му се нахвърлили върху Нешо Юруков и го смазали от бой пред очите на детето.

После се качили по колите и си тръгнали. Пострадалият е откаран в Спешна помощ в Пазарджик. Бил с избити зъби, комоцио и много травми по лицето. След като лекарите подали сигнал в полицията, Иван Балабанов и бодигардът му Петко Брадиславов са задържани още вечерта, а по-късно се предал и още един от охранителите на боса.

При претърсването на къщата на Иван Вазелина в близкото село Оборище е открит незаконен боен пистолет “Браунинг”. Районната прокуратура в Панагюрище е започнала две разследвания – за незаконното оръжие и за побоя над Юруков.

Брутално пребитият мъж дълги години е бил работник и близък на Иван Балабанов, но между тях избухнал конфликт. Това била причината мутрите да го нападнат. Работи се по версията за отмъщение и наказателна акция. Срещу Балабанов има сигнали за финансови измами.

Иван Вазелина е с богато криминално досие и е осъждан, твърдят запознати със сблъсъците му с МВР и прокуратурата. Освен в Панагюрище той е известен и с контактите си в престъпния свят в София. Хвалел се, че има добри контакти с магистрати, пише „24 часа“.

Местните от Панагюрище сравняват Иван Балабанов – Вазелина с Ценко Чоков, който години наред деребействаше в село Галиче. За разлика от него обаче 35-годишният здравеняк от Панагюрище се движи с по няколко охранители, които го пазят дори нощем в кабинка пред къщата му. Освен ролс ройс-а в автопарка му има и два джипа “Порше Кайен” и “Мерцедес”. Всичките коли са с еднакви номера. Засега биячите са задържани за 24 часа.

  Източник: оnovini.eu

Banner

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.