Иван Бакалов:Туитър е изиграл голяма роля за събиране на доброволци и създаването на Ислямска държава.

Иван Бакалов:Туитър е изиграл голяма роля за събиране на доброволци и създаването на Ислямска държава.
12-01-2021г.
5
Покрай блокирането на Тръмп в социални мрежи се зачетох за този вид цензура и се оказва, че има доста публикации.
У нас всичко е на примитивно ниво. Спорът се свежда до това, че Тръмп е лош, пада му се. Не за принципа.
Сега Меркел, еврокомисар, министри от страни от ЕС се обаждат по този повод, че решението на цифровата олигархия за Тръмп е проблемно.
Потърсих как е с джихадистите в Туитър.
Чуруликат си.
Има поне десетина студии и доклади на екипи от университети за Ислямска държава и Туитър. Говорят за 6-7 милиона последователи в Туитър на около 70 000 акаунта като долна граница. Закрили са около 1000. Но точно Туитър е изиграл голяма роля за събиране на доброволци и създаването на Ислямска държава.
Изследователите са изработили методика по ключови думи и др. да ги регистрират джихадистите, но не предлагат автоматично закриване на акаунт, а да решават администратори при всеки случай. Даже има препоръки против закриване, само предупреждения за съдържанието.
И т. нар. Арабско пролет мина през Туитър, с всичките превземания на обществени сгради и институции, нападения и прочее. И те повечето бяха ислямисти.
И в момента ислямисти свободно пишат за неверниците, каквито сме ние извън исляма. То е въпрос на гледна точка за насилие. Според християнството има ясно разписани заповеди "Не убивай". В исляма има "посечете ги по вратовете" (неверниците). И разбира се в туитовете на ислямистите се говори против Запада, против неверниците, против САЩ.
Това е либералната перверзия на новите болшевики - ще оставят от политкоректност ислямисти, но Тръмп ще го изтрият.
  
   Автор: Иван Бакалов
Banner

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.