Иван Бакалов: Никога е имало по-голям избор за кого да се гласува

Иван Бакалов: Никога е имало по-голям избор за кого да се гласува
07-07-2021г.
48
Иван Бакалов
И пак има хора, които казват - няма за кого да гласувам.
Никога не е имало по-голям избор - насипното дясно се е събрало в Демократична България, която влиза в парламента (за разлика от друг път) и то с добро представителство. Част от насипното се е изсипало при ГЕРБ и с Борисов ще ни пази от комунистите. Друга част е отишла в КОД на Москов.
Като стана дума за комунистите, и те са налице - обединението на Виденов прави твърдо заявка за присъствие в парламента. За пръв път имаме крайнолеви на избори, отделно от БСП, както е в Гърция или други страни в Източна Европа.
Насипното ляво, преляло се в лицето на МаяМа и ТаняДон в протестно движение също влиза в парламента. Другото написно ляво - АБВ, което взе 15 хил. гласа с Мангъров начело, си гарантира успеха в коалиция с БСП.
Антисистемна партия, водена от шоумен (не е прецедент - Украйна, Италия) има всички шансове да спечели изборите, вкарва в листите си адекватни хора, не само шоумени.
ПатрЕотите са обединени с Марешки и те имат шансове. Ако някои иска "по-чисти" партЕоти - ей го "Възраждане" или "Атака" на Сидеров.
Ако някой иска партия на олигарх враг на Борисов и мафията му - ей го Божков, и той има шанс.
Който казва, че няма за кого да гласува - какво още иска? Професори в политиката? Ами има - например в обединението на социалдемократа Александър Томов има няколко професори от БАН. Манекенки в листите или какво още? Герои от филмите?
Брад Пит и Анджелина няма да дойдат да се кандидатират в България.
Каквото имаме като българи, е това. Избор има достатъчен.
Като не гласуваме, все едно преотстъпваме гласа си друг да се разпорежда с него.
 
 
 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.