Иван Бакалов: ИТН трябва да стане само мандатоносител на харесвания служебен кабинет

Иван Бакалов: ИТН трябва да стане само мандатоносител на харесвания служебен кабинет
16-07-2021г.
8
Иван Бакалов
Не мислех, че е възможно, но някои из Фейсбук наистина предагат Костов и Виденов за премиер. Още споменават името и на Ренета Инджова.
Та тези ще предизвикат по-бурна реакция от Василев, ако ги предложи някоя партия.
Сега преобладаващите симпатии са към служебния министър Кирил Петков, който има позитивно излъчване, компетентност, ново лице е. И нещо много важно - не показва никаква идеологическа оремененост или обсесия, с каквато са дамгосани много претенденти за властта.
Слави Трифонов като мандатоносител трябва да го предложи, а Кирил Петков ще иска да избира сам кабинет. Или поне основните от екипа си.
"Има такъв народ" трябва да стане само мандатоносител на харесвания служебен кабинет, който да се преобразува в редовно правителство. Ако не партията на Слави, следващия мандатоносител.
Такова правителство е възможно, само ако го подкрепят четири партии - "Има такъв народ", "БСП, "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!". Възможно е да го подкрепи и ДПС, макар другите да се гнусят от такава подкрепа. Само че не е само до правителството - всички тези изредени партии трябва да демонтират модела "Борисов", да правят съдебна реформа и да постигнат съгласие за смяна на главния прокурор.
Изобщо, сега ще почне да се учи българинът на демокрация и политика. Досега искаше все да си назначи някой "да ни оправи", един да командва всичко - Виденов, Костов, цар, Бойко...
 
 
 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.