Ивайло Мирчев: Поколения израснаха с лъжите на Фандъкова

Ивайло Мирчев: Поколения израснаха с лъжите на Фандъкова
19-05-2021г.
21
Гост-автор
Нали знаете оня момент, когато човек гледа филм и героите така страшно се излагат, че те е срам да ги гледаш. Толкова са зле, че... направо вместо тях се срамуваш. За приема в детските градини говоря. Ако това беше филм, щеше да е от ония, 10-годишните сапунки, в които мъката край няма и всички знаем, че Игнасио няма да остави жена си заради Лусинда, но Лусинда е сляпа за тоя факт, и така 9 976 епизода.
Уви, не е филм. Поколения израснаха с лъжите на Фандъкова, че ей-сега, само още две години и проблемът е решен! Не вярвам към днешна дата да е останал и един зрител, който все още да е сляп за истината: Фандъкова няма да реши проблема с недостига на места. Ако Ви трябва доказателство - вижте какво свършиха нейните хора със скъпата и прескъпа система за прием - тотален провал, заради който общинският ни съветник Михаил Паргов поиска оставката на ресорния зам.-кмет Керезов. Ако все още се чудите - едно обикновено търсене в Google бързо ще ви покаже колко пъти Фандъкова е обещавала места за всички деца.
Имах интересна случка с една бивша кметица (гербаджийска калинка) на район "Овча купел" - от години дефицитът на места в детските градини в Горна баня бе проблем, без общината да прави каквото и да е, за да реши проблема. Отиваме на среща с нея - родители, директор, хора от квартала. И я питаме какво е нужно да направим, за да решим този казус и да има поне една нова ДГ в квартала. Въпросната кметица отговаря: "Свърши се с дефицита с градините, места ще има и строим толкова много, че ще има излишък.". Нищо такова не се случи. Не затова Ви разказвам историята обаче. На срещата я попитах: “Добре, Столична община би трябвало да има план и да е наясно, че населението на града расте, предимно млади хора, а с това се увеличава значително и раждаемостта. Не предвидихте ли, че ще са нужни още детски градини?”. На този въпрос тя ми отговори: "Ми не, то много хора идват в София, расте градът…"
Мисля на всички вече ни е ясно, че това управление на пълната с калинки-малинки община просто толкова си може. И е крайно време да пенсионираме актьорите в сериала.
  
    Автор: Ивайло Мирчев, фейсбук

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.