Ивайло Мирчев: Борисов става и си ляга с мисълта ще бъде ли разследван

Ивайло Мирчев: Борисов става и си ляга с мисълта ще бъде ли разследван
22-06-2021г.
39
Гост-автор
„Борисов става и си ляга с мисълта ще бъде ли разследван. Големият въпрос е дали правораздавателните органи ще си свършат работата спрямо него и Пеевски, и спрямо всичките „котараци“. Не трябва да се допуска както при правителствата Виденов и Станишев да няма разследване, виновни и всичко да се покрие“. Това заяви Ивайло Мирчев от „Демократична България“ в предаването „ДЕНЯТ с Веселин Дремджиев“ по ТВ1 и TV+.
 

Мирчев заяви, че при срещите си в София установява, че столицата е превзета от хора на Борисов със съмнителна биография още от 90-те години.


„Пашата е хванал всички кметства в 25-и МИР без „Овча купел“. Останалите кметства са на някаква сикаджийска мутра, която е била партньор на Бойко преди години. Това трябва да спре! Паркингите в София са на Сталийски и Таки – „котараците“ на Борисов. Единият от тях е наркотрафикант. В кои години живеем? Не е нормално обществото да функционира със старите сикаджийски динозаври от 90-те години и те да притежават основните ресурси на София“, каза той.

 

Той коментира и положението в енергетиката: "Държавната фирма „Булгартрансгаз“, свързана със строителството на "Турски поток" на българска територия, е пред фалит. В последната година има огромен ръст на задълженията, които са достигнали 2,57 милиарда лева. В същото време назначенията в различните структури в енергетиката са по-скоро част от досегашната система, посочи той.


„В момента Доган прави 550 мегавата газови турбини във ТЕЦ „Варна“, които ще се пълнят с руски газ. Продължава да се обслужва интереса на Путин и Доган. Това е уникално предателство спрямо България!“, добави Мирчев.

 

Мирчев не подмина в коментара си и известния бивш прокурор и шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев с незаконната тераса. Той припомни, че звездата на Георгиев изгря, когато отказа да разследва записа между Ваньо Танов и Мишо Бирата.


„Външният министър отказва да го оттегли като консул във Валенсия. Поради каква причина? Каква зависимост има, кой е на трупчета в прокуратурата и се страхува? Случаят е кристален – Пламен Георгиев отиде там, защото трябваше да го покрият някъде“, каза още Мирчев.

    Източник: frognews

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.