ИТН към Борисов за дебата: С терористи не преговаряме

ИТН към Борисов за дебата: С терористи не преговаряме
29-06-2021г.
7
Гост-автор

"Американците с терористи не преговарят. Ние също". Така Тошко Йорданов, зам.-председател на партията "Има такъв народ" на Слави Трифонов, отговори на въпрос "Сега" дали биха участвали в предизборен дебат с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. В понеделник вечер той "хвърли ръкавицата" към опонентите си и след като дълго време избягваше директен словесен сблъсък с тях, предложи организирането на диспут с водачите на водещите политически формации. Ревизията на позицията му идва по-малко от две седмици преди предсрочните избори на 11 юли, за които социолозите прогнозират победа на партията на Трифонов, а ГЕРБ да остане втора сила.  

Бившият премиер заяви в понеделник вечер на предизборна сбирка, че "опонентите на ГЕРБ искат да пораснат, но не с добри идеи, а със злоба, реваншизъм и компромати". ''И това ще им изяде главата, защото българинът не обича злите хора'', смята Борисов.

За разлика от ИТН от "Демократична България" са готови на предизборен дебат с Борисов. "От дебат не бягаме, но трябва да видим как ще бъде организиран, за да не стане говорилня", коментира пред "Сега" Христо Иванов, съпредседател на дясното обединение. В същото време той се усъмни в намерението на Борисов и че няма да го ревизира. "Имаме какво да споделим, но предвид факта, че поканихме Томислав Дончев на открита дискусия за електронното управление, а той вече 10-ина дни се крие, едва ли и ще се случи и лидерски дебат", допълни Иванов. 

   Източник: СЕГА

Banner

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.