ИТН и т. нар. партии на протеста реализират колективен провал.

ИТН и т. нар. партии на протеста реализират колективен провал.
09-08-2021г.
68
Иван Бакалов
Продължавам да твърдя, че ИТН и т. нар. партии на протеста реализират колективен провал. Те трите трябваше да направят коалиция и да търсят подкрепа от БСП. А те декларираха априори, че не искат коалиция и не искат подкрепа от БСП. За средния последовател на Христо Иванов, Трифонов или Мая Ма това е недопустимо.
И се държаха враждебно едни с други през цялото време, все едно не трябва да съставят правителство, а да покажат кой е по-важен. И беше ясно още преди първите, и преди вторите избори, че не могат да направят по друг начин правителство освен заедно и с БСП. Сега ще си го доказват трети път.
Сега има възможност на второ раздаване БСП да поиска служебния кабинет за постоянен и ДБ и Изправи се трябва да подкрепят, иначе как? Ако ДБ вземе мандат, те на свой ред трябва да предложат министри от служебното правителство, както настояваха от ИТН.
И ако направят такъв кабинет, дори само с трима министри от служебния, това ще злепостави президента Радев точно преди избори - ще почнат вайкания, че неговия кабинет прави президентски избори, имаме нов диктатор, президентска власт и т. н.
Иначе няма лошо в избори начесто. Нека се лее народния гняв и да си късат ризите от възмущение из социалните мрежи. Това потушава страстите. Само че Боеко и Гешев си плетат кошницата и дори не са застрашени.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.