"Ислямска държава" пое отговорност за нападението в Брюксел в понеделник

18-10-2023г.
0
Лентата

Ислямска държава пое отговорност за нападението в Брюксел в понеделник, съобщи каналът на групировката в Telegram във вторник, според който един от нейните бойци е извършил нападението, при което са загинали двама души.
Мъжът, заподозрян за застрелването на двама шведски футболни фенове и раняването на друг в Брюксел, е 45-годишен тунизиец, чиято молба за убежище е била отхвърлена през 2020 г., но според белгийски служители той е продължил да живее незаконно в Белгия.
След продължило цяла нощ издирване, във вторник сутринта полицията простреля смъртоносно заподозрения в кафене в квартал Шербек в северната част на Брюксел,

Мъжът, застрелял двама шведски футболни фенове и ранил трети човек в Брюксел, е 45-годишен тунизиец, чиято молба за убежище била отхвърлена през 2020 г., но според белгийските власти той продължил да живее незаконно в Белгия.

След продължило цяла нощ издирване, вчера сутринта полицията простреля смъртоносно заподозрения в кафене в квартал "Скарбек" в северната част на белгийската столица.

Източник: БТА

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.