Ирини Зикидис: Различни истории на различни хора, а изводът ще си го направите сами.

Ирини Зикидис: Различни истории на различни хора, а изводът ще си го направите сами.
07-10-2021г.
191
Ирини Зикидис
Сега ще ви разкажа три истории. Различни истории на различни хора, а изводът ще си го направите сами.
История едно
През 2015 година, 15 годишната по онова време Шамима Бегум напуска тайно Лондон, където живее със семейството си, за да замине за Сирия и да стане съпруга на "противник на режима на Асад", тоест джихадист.
През 2019 година, след като Асад опердашва безмилостно джихадистите (с които уж не воюва, според смайващата експертиза на г-жа Тодорова, г-н Трад и г-н Джасим), британски военен кореспондент на The Times открива Шамима в сирийски бежански лагер и започва с нея серия от интервюта. Първоначално Шамима твърди, че не съжалява за решението си да се омъжи за джихадист. Казва, че първата отрязана глава на боец от сирийската армия е видяла в кофа за боклук. После отрязаните глави са станали ежедневие. Споделя, че изобщо не са я смутили, защото "това бяха наши врагове". Атаката в Манчестър и всички други терористични атаки в Европа Шамима нарича "възмездие", а за изнасилените и изгорени живи язидски жени казва, че са си го заслужили, защото са неверници.
Интервютата с Шамима се сдобиват с огромна популярност във Великобритания. В един момент се появява информация от други членове в бежанския лагер, че вероятно самата тя е участвала в мъчения. Единственото, което Шамима признава е, че е била член на "morality police" и е отговаряла за набиране на булки за бойците, както и за "контрол на морала в шариат зоните." Един господ знае как е отговаряла за този морал.
Днес, подкрепена от либерална фондация за интеграция на джихадисти, Шамима води битка с британската съдебна система. Целта й е да се върне във Великобритания. Разбира се, днес тя е ревизирала основно възгледите си и твърди, че може да бъде "ценен актив в борбата с тероризма".
История две
Друга британка, присъединила се към Ислямска Държава в Сирия през 2015, днес призовава британците "да отворят умовете си" и "да не замитат такива като нея под килима". Дамата е подкрепена от либерална фондация, която си е поставила за цел да върне обратно децата и жените на джихадистите, и да ги интегрира към западното общество. Намирам призива към британците да бъдат по-широкоскроени и да не се притесняват от джихадисти, за разкошен.
История три
Чудесен скандал гръмна в Гърция преди няколко дни. Наскоро гръцката телевизия показа предаване, в което гръцки деца интервюират млад иракачанин. Той им разказва за ужасите на войната, споделя, че собственото му дете е загинало и той, с огромен риск за живота, едва се е добрал до Гърция, където иска да живее достойно. Въобще, шекерен сироп се лее отвсякъде. И само няколко дни по-късно се оказва, че клетият бежанец е издирван като активен член на Ислямска Държава, подозиран в убийства на цивилни.
Както казах - изводите си ги направете сами.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.