Йончева: БСП трябва да върне мандата, иначе партията просто ще бъде пометена

Йончева: БСП трябва да върне мандата, иначе партията просто ще бъде пометена
30-04-2021г.
7
Гост-автор
БСП получава мандат за съставяне на #правителство и се надявам да го върне. Кабинет, излъчен от левицата, независимо как ще бъде представен – като програмен, експертен, правителство на спасението, и независимо с кого начело, ще бъде тежък политически удар срещу партията. Защото подобно правителство може да се случи основно с гласовете на ГЕРБ.
Вече видяхме негативния отзвук тези дни, след като трите партии заедно – #БСП, ГЕРБ и ДПС бойкотираха приемането на дневния ред на парламента, в който трябваше да се обсъдят промените в Изборния кодекс. А новите изборни правила могат да изменят напълно политическата картина.
Но да се оприличава левицата с партиите от #статуквото, с ГЕРБ, не е справедливо. Мнозина колеги, почтени и достойни, професионалисти, депутати полагаха усилия. Всички ние, част от българската #левица, се борехме. Не можем просто да бъдем пришити към статуквото. Ние трябва да започнем да изграждаме мостове и към тези партии, които днес застанаха срещу авторитарния режим в България.
Левицата трябва да е част от промените в страната ни!
 
    Автор: Елена Йончева, фб
Banner

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.