Има ли поне един умен?

Има ли поне един умен?
19-01-2022г.
58
Емил Йотовски

Търся някой умен, който да може с прости думи да отговори на няколко въпроса.

Тъй като елитната журналистика се занимава да популяризира предавания, в който се фламбира октопод с джинджифил и брои сексуалните партньори на глупави момичета известни с изкуствените си гърди, аз, без да разбирам, се наемам само да попитам какво се случва:

        Защо някаква уважаема американска сенаторка ни заплашва със санкции, ако правим спънки за присъединяването на Северна Македония към Европейския съюз? Ние с Америка не сме ли приятели, че ще ни налагат санкции? Санкции на фона на това, че в България има няколко американски бази. Безплатно базирани на наша територия американски бази. От политика не разбирам, но в миналото, когато ти казват какво да правиш и освен това има армия на твоя територия, се наричаше окупация. Не, че това е окупация, ама много прилича.

  А и имаме уверение, че НАТО няма да изтегли войските си от България. Момент, но нали и ние сме в НАТО и кои войски трябва да бъдат евентуално изтеглени? Нали и нашите, войски (не че са останали много от тях) са натовски? Това ще рече, че НАТО ни обещава, че няма да изтегли нашите войски от нашата страна. Или става въпрос за други войски?

        Но да оставим армиите на военните. Следващото питане е:

         Ако ние сме член на европейския съюз и не искаме, поради каквито и да е причини някой да не влиза в нашия съюз, какво следва? Сгъват ни като салфетка докато клекнем или пък ни гонят нас от съюза и приемат новия член. Не трябва ли съюзът да защитава позициите на членовете си щом става въпрос за страни извън съюза? Нали съюзът е затова, за да пази членовете си? Тук искам да кажа, че и от съюзи не разбирам, а само питам.

А възниква и едно друго питане. От чий зор американски сенатори ще определят кой трябва и кой не трябва да присъства в някакъв си съюз на другия край на земното кълбо, който е всичко друго но не и Американски?

        Няма как да не възникне и въпрос този Европейски съюз Американски ли е, че американците се грижат кой да бъде в него и кой не, че дори и заплашват приятелите си, ако правят нещо не както трябва?

        Аз и от геополитика не разбирам. Само питам. А отговорите, моля, да ги даде някой по-умен.

     Източник: novini.bg

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.