Има един боб дето трябва първо да се изяде, боб дето не се яде по студентските столове!

Има един боб дето трябва първо да се изяде, боб дето не се яде по студентските столове!
13-12-2021г.
91
Гост-автор
Със сигурност трябва да ни се дава възможност на нас младите, но си има един боб дето трябва първо да се изяде, боб дето не се яде по студентските столове! Боб, който понякога е сладък от усмивките на хората около масата, понякога кисел от скандалите, горчив от сълзите, пресолен от неуспехите, понякога труден за преглъщане, заради заседналата буца в гърлото, а понякога просто хвърлен, защото е бил безвкусен от сивото ежедневие.
Ако да се дава път на младите означава да се слагат на най-високи държавни постове хора по на 30г без сериозен професионален опит, без семейства, само щото нали в Америка... си е пълна подигравка. Съжалявам, но такова послание стига до мен!
Разбирам ако следосвобожденска България при население около 2 милиона, предимно селско и слабо образовано население да е било трудно да се намират подготвени хора (Стефан Стамболов става председател на Народното събрание на 31 г, но с цяло едно минало стигащо за възпява от най-великите ни автори), то сега мога да се сетя поне за 5 човека, които могат да бъдат министри на културата с нужните му подробности. Тук става въпрос за министър хора, това не е някакъв си началник на отдел, а най-висш държавен служител, който трябва да познава чисто технически всички нива на стълбицата на държавния апарат, за може да взема адекватни решения.
 
   Автор: Христо Луканов, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.