Има достатъчно богати мюсюлмански страни които могат да поемат бежански вълни !Ала важното е пропагандата, използването на тези хора като геополитически инструменти, нали?

Има достатъчно богати мюсюлмански страни които могат да поемат бежански вълни !Ала важното е пропагандата, използването на тези хора като геополитически инструменти, нали?
23-08-2021г.
52
Гост-автор
Темата в момента за повечето страни от ЕС са бежанците от Афганистан. То не че предните вълни не бяха пълни с афганистанци, напротив, те си бяха с мнозинство афгани оттогава насам, но понеже сега е модерно вече да се представят официално за афганистанци, а не за сирийци, дайте да направим разрез на общностите там.
Както виждате близо 1/4 от населението (27%) на Афганистан са таджики, те могат да си ходят в Таджикистан. Памирците са също етногрупа, която произхожда от Таджикистан.
Пущуните са 42% от населението. Оригиналнaта им родина обаче парадоксално е Пакистан, близо 44 милиона живеят именно там. Да не говорим, че немалка част от тях подкрепят талибаните. Неслучайно те съставят основна част от тях, именно поради това муджахидините бяха тренирани именно в Пакистан. Така че, тия дето не са с талибаните могат да си ходят в Пакистан. Подобни са и брагуиците,
9% от населението са узбеки, 3% са туркмени, съответно могат да идат в Узбекистан и Туркменистан.
9% са хазарейците, малко под 1% са казълбашите, и двата народа са шиити. Ако Иран толкова ги интересуват шиити, тогаз може да си ги вземат.
Отделно има араби и прочие. 99.7% са мюсюлманите в страната. Има достатъчно богати мюсюлмански страни които могат да поемат бежански вълни - С.Арабия, ОАЕ, Катар, Бахрейн, Кувейт, Малайзия, Турция, Бруней, дори не чак толкова богати като Индонезия, Мароко, Тунис и прочие. Особено се отнася за С.Арабия, която хвърля милиарди за разпространение на уахабизма, особено активен в Афганистан, имат 3 милиона готови палатки в Мека, подготвени за хаджилъка. Що не ги ползват, нали са покровителите на исляма, на сунитите? Или хората нямат значение? Ала важното е пропагандата, използването на тези хора като геополитически инструменти, нали?
Всъюност, САЩ що не си вземат и те, какво правеха там толкова време? Поне си приберат колаборационистите и хероин-майсторите.
Но както знаете, сега Турция и Ердоган ще използват бежанците като коз срещу Европа, ще искат милиони, ще става пак бизнес с паспорти, НПО-тата ще поглъщат пари от еврофондове, политиците ще политиканстват и бълват популизми, а ние ще се оглеждаме на пазара по-внимателно, да не ни изненада някой.
Може да бъде изображение с карта и текст, който гласи 'Capital and largest city Kabul 33°N 66*E(1] Official language(s) Dari Pashto Ethnic groups 42% Pashtun 27% Tajik 9% Hazara 9% Uzbek 4% Aimaq 3% Turkmen 2% Baloch 4% others[2] Religion 99.7% Islam (official) 0.3% others'
 
    Автор: Дахер Фарид, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.