Илиян Василев: Загубихте, дами и господа властимащи

Илиян Василев: Загубихте, дами и господа властимащи
01-04-2021г.
7
Гост-автор
Последните предизборни изяви на ГЕРБ ви въвеждат в първите следизборни.
Как така толкова години са знаели как да преборят корупцията, пък си траели? Нали премиерът и министрите са шампиони по корупция, как да се самопреборят? Концесията на летище София е изключителен пример в това отношение.
Преяждането с власт има основен "страничен" ефект загубата на слух и както при политически КОВИД - обоняние. Ставаш ленив, изчезва въображението, възторга, вдъхновението.
Вместо да промениш света, което е смисъла на живеенето и мисията на всеки човек, започваш да играеш в отбрана, да пазиш статуквото, да дърпаш ръчната и да спираш развитието. С времето идва процес на гниене, ставаш болест, пречка, бариера, и организмът/живота просто те изхвърля.
За това и не разбраха предупреждението ми, че големите медии, в този си нереформиран вид са ходещи трупове. Те си мислят още в категориите на контрола върху централните медии като гарант за власт. Провалът на информационната им политика е тотален. Цялата им стратегия бе да овладеят централните медии - БНТ, БНР, БТВ, Нова ТВ, от там да "информират" електората какво да мисли и как да гласува. Пък се оказа, че народът масово емигрира към мрежите и малкото алтернативни информационни източници. Да, в мрежите има много фейк, но нищо не може да се сравни с правителствения фейк и последствията от него, с паралелната реалност. Успехите, които отчитат на фона на провалите в справянето с кризата, корупцията и срива в правосъдната система, раждат отначало съмнение, след това отрицание и накрая гняв. Особено когато умират хора.
Севда ТВ трябваше да следи всяка стъпка на ББ и да насочи вниманието към него в режим - той говори, народът слуша и се прекланя. Е, с този севернокорейски жанр успяха да отвратят всички от Борисов, защото всяка наливна пропаганда има праг на търпимост, отвъд който ражда отрицание, дори на подсъзнателно ниво. И протестният вот набъбна.
Те си мислят, че като пускат данни за хиляди заразени и стотици починали от КОВИД 19 народът ще си остане в къщи?!
Наивници.
Гледам данните за Алтернативата е не мога да повярвам на ръста на гледаемост. За една година!? Без реклами, без грантове, без нито един лев, извън подкрепата на зрителите.
Нещо като взаимоспомагателно медийно дружество.
Още на времето им казах - можете да правите черни списъци на хора, които не трябва да бъдат допускани до екран, да хвърляте стотици милиони за зона на медиен комфорт на властта, но ако големите медии правят забавления, но са изпразнени от публицистика, от дебат, от противопоставяне на различни мнения, идеи, и вместо цветни хора, в студио вкарвате само Райчев и Харизанов /с претенцията че те са водещи, а не следващи общественото мнение/ хората като водата ще намерят своя път до информационните източници, които им дават тази стока. До другите журналисти, които изпитват остра необходимост да имат трибуна и да говорят на зрителите - като Милен Цветков, като Генка, като Сашо, Люба, Веско, Мира, Светла, Калин, Лили, Емилия, Поли, Иво, Горан и много други.
Content rules.
Тази другата журналистика, която се прави с малки пари, и разчита на зрителите. Ситите и преяли с власт и пари медии не мога да бягат бързо и в надпреварата изостават. Купите ли журналист, той умира.
Трансформацията на медийната среда започна и няма връщане назад.
Загубихте, дами и господа властимащи. Резултатът ще го видите на 5 април. И това е само началото.
 
    Автор: Илиян Васиелев, фб
Banner

© 2022 Lentata.com | Всички права запазени.