Илиян Василев: Не е работа просто махането на Борисов ако останат метастазите на Пеевски

Илиян Василев: Не е работа просто махането на Борисов ако останат метастазите на Пеевски
20-04-2021г.
16
Гост-автор
Скука в кабинета предложен от Борисов. Като се представя как Дани Митов контролира министрите си, ме напушва смях. Истинските сбирки ще бъдат в Банкя или някъде другаде.
Но и това не е поводът за този пост - а много сериозен въпрос.
Първо, свръхфокусирането върху Борисов не трябва да бъде за сметка на Пеевски, Доган, Гешев и Цацаров. Не е тайна за никого, че Борисов не беше всесилен. Примерно в АПИ Пеевски през Гешев /заплаха от разследване/ изчисти неговите хора. Кошлуков е човек на Доган. Пеевски наложи със сила негови хора във ВСС, наложи и Цацаров в КПКОНПИ. Бойко е тарикат, но Пеевски с потапянето си е още по-голяма тарикат и му е удобно да фокусира всичко върху Борисов /ДПС и Данчо Цонев/.
Не е работа просто махането на Борисов ако останат метастазите на Пеевски.
Второ, още по-важно. явно е, че Борисов ще иска да ускори максимално процедурата около въртележката около кабинета, за да скъси времето за законодателни промени. Радев не може да помогне, защото има срокове. Ясно е, че всички искат служебно правителство, защото не искат да поемат отговорността за кабинет.
Неизбежно е да се появят пукнатити в анти-ГЕРБ мнозинството, за това колкото по-бързо се прокарат законите които могат да минат с техните гласове толкова по-добре. Пък като гласуват против - приключваме и отиваме на избори.
Ясно е, че ако ИТН не предложат правителство третия път е безсмислен ,освен за печелене на време.
Вариантът правителство до изборите през есента е възможен, но това ще бъде кабинет камикадзе, просто хората в него да знаят че не могат да разчитат на политическа кариера изобщо. За това могат да бъдат само експерти, които да се върнат обратно в професиите си.
ГЕРБ ще ги атакуват нон стоп, няма да могат да променят нищо особено тъй като ГЕРБ и Пеевски са се окопали и подкрепата в НС ще бъде "виртуална" в редица случаи.
Но партиите на протеста трябва да знаят - времето тече за промените в законодателството.
 
  Автор: Илиян Василев, фейсбук
 
 
Banner

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.