Илиян Василев: Гешев няма как да дойде в НС, прокуратурата е оправдала бруталните действия на полицаите

Илиян Василев: Гешев няма как да дойде в НС, прокуратурата е оправдала бруталните действия на полицаите
16-08-2021г.
45
Гост-автор
Гешев няма как да дойде в Парламента, защото именно прокуратурата е санкционирала разследване на протестите като ”опит за държавен преврат”. Ерго тя е оправдала априори бруталните действия на полицаите, които са действали като преторианци в защита на властта срещу превратаджии.
 

Тази квалификация им дава възможност дори на използване на всички позволени от закона средства включително огнестрелно оръжие, нищо че са мирни демонстранти. Нали именно от подлеза на полицаите дойдоха групите с паветата. Изобщо те бранят Цитаделата и всички средства са позолени.


Гешев не е само съучастник, той е капо ди капи в това престъпление и да дойде пред Парламента означава да рискува да бъде разпънат на кръст за "държавния преврат".
Той е длъжен да дойде пред Парламента защото престъплението опит за държавен преврат се санкционира от него и наблюдава от него и най-висшата власт в страната има право да знае за хода и резултатите от разследването.

 

То може и да не е закрито и това което пиша тук също може да мине за опит за сваляне на правителството. Комисията трябва да се фокусира върху големите "риби" - министрите, шефовете на СДВР, на жандармерията и т.н. Като при разследване на мафията - е важно да се разпитат и полицаите насилници, за да се разбере веригата на управление, кой нарежда, кой и какво инструктира /те са били инструктирани предварително/. След това кой ги е разследвал и как е замитал. Иначе гневът на народа ще отиде нахалос за най-долното ниво на репресивната машина.

    Автор: Илиян Василев, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.