Илиян Василев: Борисов, заедно с Пеевски контролират БНТ, БТВ и Нова ТВ

Илиян Василев:  Борисов, заедно с Пеевски  контролират БНТ, БТВ и Нова ТВ
19-05-2021г.
40
Гост-автор
Селски хитреци са Хекимян и БТВ сутрешен блок. Като се издънят и легнат партер на статуквото, след мисирското интервю с Рашков, веднага бързат да поканят някой от десните и протестърите, за да "балансират" уклона си. Виждате колко са хрисими във въпросите си днес.
Огромен проблем и на Христо и на другите от ДБ и ИСМВ е че пропускат темата за 112 място когато са в студио. Христо Иванов тръгна добре като в БНТ призова за оставка на Кошлуков. И от тогава млъкнаха. Така ако служебното правителство бойкотира казионните медии, появата на десни и протестъри обезмисля битката за свободните медии.
Истината, за която скоро ще пиша е нелицеприятна. Правителството на Борисов, заедно с Пеевски, де факто контролират БНТ, БТВ и Нова ТВ, чрез контрола върху приходите от реклами /основно от хазарт и бързи кредити, по договори сключени под надзора на хората на Пеевски и Борисов и които са валидни и сега/, европрограми и преки субсидии /пак по договори, които са сключени пак под надзора на Борисов и Пеевски/.
Не господа и дами от ДБ, с това поведение на снизхождение и пропускане на темата за медиите, за ролята на журналистите, вие де факто подкрепяте статуквото. Сори, ама сме във война, а вие като че ли още го давате по инерция. Не е проблемът толкова че се явявате в студиата на казионните медии, а че не ги притискате по тези критични теми.
Защото контролът върху медии е критично важен за Статуквото и ако искате промяна и реформи трябва да се започне от медиите.
Проявете малко характер, светът няма да свърши ако откажете участие или ако започнете с критика към медията, която ви е поканила за "приноса" и за 112 място, за сервилността на журналистите които са ви поканили.
 
   Автор: Илиян Василев, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.