Илиян Василев: Благодарение на Турски-Балкански поток внесохме вируса.

Илиян Василев: Благодарение на Турски-Балкански поток внесохме вируса.
10-03-2021г.
9
Гост-автор
Една година след първия случай на КОВИД-19 у нас - да си спомним откъде дойде и причината. Двата първи регистрирани случая бяха в Габрово и Плевен. Въпреки че информацията се криеше, поне в единият от тях връзката бяха италиански работници от компанията Аркад, базирана в Милано, епицентъра на заразата в Италия, които работеха по Балкански поток. Никакви мерки не засегнаха движението на италианските работници тъй като работеха по "стратегически обекти", който по нареждане на Борисов имаше изключителен статут - извън всякакви закони - и по отношение на движението на работници, и по отношение на разрешителни за работа на руски и беларуски работници, и на съгласувателни процедури за въздействие върху околна среда, археологически разкопки, контрол върху средствата.
Допълнително заради неспазването на мерки от всякакъв характер, технологична дисциплина, по безопасност на труда и т.н., и бързане, загинаха поне 5 работници, но медиите покриха тези престъпления.
Така че благодарение на Турски-Балкански поток внесохме вируса. Не че нямаше да дойде от другаде - нямаше как да останем изолирани, но да се знае.
  
   Автор: Илиян Василев, фб

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.