Илиян Василев: Без тези служби, Гешев и ВСС не струват много

Илиян Василев: Без тези служби, Гешев и ВСС не струват много
20-05-2021г.
32
Гост-автор
Битката за службите не е случайна, особено за ДАНС и МВР, защото тя е предверие на битката за прокуратурата и ВСС. Бавното нагряване на жабата.
Без тези служби, Гешев и ВСС не струват много. За това той се стреми да държи активна позиция по второстепенни теми като изборите - предлага съвместен контрол с МВР, основно воден от желание да контролира размаха на операция и информацията, която постъпва за манипулиран, контролиран и купен вот, за да може своевременно да ограничи щетите за ГЕРБ, ДПС, патриотите. Клет, клет Гешев, прокурорите му могат да не повдигнат обвинения, но информацията достигнала да хората, вече ще "осъди" публично олигарси, политици и служители, които Гешев пази като допълни списъка му от провинения и престъпно /наказуемо/ бездействие.
Проблемът му основно е, че в момента в който го заливиат със скандална информация за престъпления по служба, за корупция, и пробиви в службите, включително ако и когато ДАНС и МВР с нови ръководства започнат да генерират допълнителна работа, която е публично оповестена и медийно осветлена, той мълчи оглушително, скандална, взривно. Тишината около него, барабар с тази на неговия ВСС, които вместо да работят са се окопали и водят война за налагане на собствените си привилегии, ще взриви ролята му на прикриватура и ще изложи публично тяхната зловредност и безполезност.
Смяната му ще бъде само въпрос на немного време именно поради сравнима с ГЕРБ токсичност за всички други които работят в прокуртурата и съдебната система..
Закон на физиката- всяка тапа гърми ри повишаване на налягането, което задържа. Да продължава да мълчи, със своята офшорност, разминаване с обществените очаквания и отсъствие просто ще се нареди до шефовете на ДАНС, ДАР и ДАТО с техните отпуски.
До края на годината най-късно е пътник, нищо че е инструмент на Бога.
Съдебната власт и прокуратурата може да са независими от другите власти, но както и всички други на публична длъжност са зависими от времената и съответствието на обществените очаквания.
 
    Автор: Илиян Василев, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.