И когато почнат да умират пред болницата, се лее възмущение...

И когато почнат да умират пред болницата, се лее възмущение...
15-08-2021г.
17
Иван Бакалов
Волните души, за които епидемията е лъжа и обикновено грипче, щом напиша нещо по въпроса, започват да се възмущават, да ми обясняват как са разчаровани от мен, колко хубаво съм пишел за Бойко, ама как съм се излъгал с ковида, как взимам пари да правя пропаганда и т. н.
 
Само че...

Заразените с ковид надминаха 1000 за денонощието в петък,13-и. Сега във вторник ще са още повече.

Като се има предвид, че в България досега умират 4,25% от заразените, след две седмици ще умират по 40-50 души на ден. Средно за света смъртността сред заразените е наполовина на нашата, а в някои страни от ЕС е и в пъти по-малко.

Дано тази вълна да е по-слаба от предишната, но когато заразените надминат 3000-4000 на ден, ще умират по 150-200 души на ден и точно тогава в болниците няма места, някои умират в линейките или пред болница и т. н. И започват възмущения - ама каааак, лекарите са виновни, бърза помощ, министърът и т. н.

Няма здравна система, която да поеме толкова разболели се. А нашата и без друго е скапана.

Смъртността у нас е висока, защото сме най-недисциплинираните в ЕС и най-неспазващи предпазни мерки. С най-хлабави и променливи предпазни мерки заради популистките правителства. С най-много разбирачи, че това е обикновен грип и ни лъжат. И с най-голям процент нежелаещи да се ваксинират.

Антиваксърите, които продължават гордо да отказват да са опитни зайчета, без да знаят са такива - те са в контролната група - на нееваксинираните, върху които да се види ефектът от вируса.

Да не се ваксинират, тяхна си работа. Само че трябва да пазят другите. То е като уличното движение - не може едни да спазват правилата, други - не. Разбира се, не ги е еня за колегите им и хората на улицата, но поне за роднините си на възраст над 45-50 да помислят. че у нас се мре много от това "грипче".

И на официалното ми питане към съответната служба какъв е процентът на починали по възрасти у нас, отказват да ми отговорят. Аз сам правих изчисления според официалните информации ден за ден в края на миналата година - приблизително една пета са починалите под 60 години, без придружаващи заболявания.
Това означава, че приблизително всеки един от 100 заразени, на възраст 30-60 и без придружаващи заболявания, умира от "грипчето". Поне у нас. За света може да намерите данни, за у нас - не. Не е като тотото, шансът е по-голям.

Добре е да се знае, че това Антония Първанова и Мангъров, които всеки ден ще ви обясняват как ни лъжат с епидемията, няма да ви го кажат.

Досега починалите у нас са 18 339 от началото. Ама нали не са им правили аутопсия, давай, да си джиткаме, лъжат ни...
И когато почнат да умират пред болницата, се лее възмущение.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.