И Георги Димитров повече е защитавал интересите на България от управляващите в момента...

И Георги Димитров повече е защитавал интересите на България  от управляващите в момента...
17-06-2022г.
70
Гост-автор

Виктор Канзуров, Фейсбук

Току що лицето Кирил Петков обяви по БНТ, че френското предложение за клякане на Република България пред антибългарския шовинизъм на Република Северна Македония, което някои наричат „решение за преодоляване на спора между България и РСМ“, включвало най-важното българско искане и условие.
 
Цитирам Петков:

„По най-ключовата тема, която всички българи в момента следят, е Конституцията, че Република Северна Македония няма да започне своите преговори преди да смени своята конституция и българите да бъдат част от народите, които представляват тая държава“.
 
Въпросът е, за мен риторичен, дали държавният глава Румен Радев е знаел за тази търговия „вафла за верига магазини“ от самото начало.
 
Нямам нищо против българите да са включени в преамбюла на Конституцията на РСМ.

Но, имам против това да е „най-ключово“ българско искане и ако РСМ го изпълни, да започне преговори с ЕС. „Най-ключово“ е РСМ да спре да фалшифицира историята на българската народност в Македония. Само това гарантира недискриминацията на българите там.

Мисля, че и Георги Димитров повече е защитавал интересите на България и българския народ, от лицата управляващи българската държава сега.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.