Хора живеят в затоврени политически балони

Хора живеят в затоврени политически балони
30-11-2022г.
0
Кристиян Шкварек

Понеже бая хора живеят в затоврени политически балони ще припомня нещо на всички, които от два дена разбират що за стока са "BIRD.BG". 
По-рано тази година същите тези "реномирани разследващи журналисти" и стожери на демократичната общност у нас “изобличиха” българска сътрудничка в ЕП, че е руски агент. Всичко тръгна от новина на Юроактив, че сътрудничка на български евродепутат е заподозряна в руски връзки. До там, без конкретика коя е. От BIRD.BG, обаче, после триумфално разкриха на цяла България коя точно е тя, като към "изобличаването" си добавиха лъжливо описание, което сами си бяха измислили и подкрепили с думите "по данни на BIRD.BG". 
Само че после от Юроактив коригираха, че са имали предвид унгарски, а не български служител... И изведнъж цялата "новина" на BIRD.BG, която проглуши България и влезе във всички емисии се оказа чиста лъжа. 
Те, обаче - тези двама плешиви измамника, така и не се извиниха нито на момичето, нито на всички засегнати от гнусната им лъжа. А засегнати бяхме тъкмо хората в ЕКР - партията, която представлявам, защото "разкритието" на BIRD.BG гласеше: 
„По данни на BIRD сътрудничката на евродепутат, заподозряна като прокси на руски интереси е…българска гражданка, родена 1986 г. Преди тя е била сътрудничка на Джамбазки, а сега в секретариата на ECR.“...а после и я назовават.
Става въпрос за моя колежка, която познавам, и която беше изтипосана пред цяла България и пред всичките си колеги в ЕП като "руски агент". И не - грешка беше само това, че са я объркали с унгарска служителка, която се оказа наистина заподозряна. Останалото - нейното описание, име и това, че е служителка на този конкретен наш евродепутат си го бяха измислили от BIRD.BG, без никакви "техни данни", тъй като се оказа, че такива няма как да има, понеже първоначалната новина на Юроактив е сгрешена. Просто в BIRD.BG бяха решили да доукрасят историята, защото за техните читатели ВМРО е партия "на лошите", "на статуквото", и по нея може, и трябва, да се бие с всички средства. Включително с чиста лъжа. 
Тогава се опитвахме да надаваме вой. Да обясним на хората за този фрапантен случай медия директно да си измисля, и то с такива тежки обвинения и потенциални последици за човек. Дори след като излезе истината, че става въпрос за унгарски служител, никой не ни обърна внимание. Беше "все тая", че уж реномирана и уважавана медия, от онези с печата на демократите за легитимност, е написала пасквил, измислила си е, че въобще има "нейни данни" каква и коя е слижителката. Че директно са си измислили "по наши данни еди какво си". Което разбрахме в случая само, благодарение на стечението на обстоятелствата пръвоначалната новина да се окаже сгрешена. 
Ами в колко други пъти от BIRD.bg са си измисляли по същия начин, но не са ги хващали, защото после не се е оказвало, че цялата новина е грешка? Колко ли пъти са доукрасявали подобни новини и "разследвания" с измисленото "По наши данни...." или "Според източници на BIRD.bg....", след което авторът просто си е дописвал някакви негови думички? 
Няма как да знаем, но можехме да подозираме каква медия са още тогава, когато пуснаха лъжата по служителката ни в ЕКР. Само че тогава не обърнахте внимание, защото засегнати бяха "от лошите" - някакви си във ВМРО, в ЕКР, в "статуквото". Сигурно поне един служител на Телус е прочел случая тогава и си е казал така, а сега него го набеждават публично, и то пак в същото - руска агентура. Ами, хак да ви е сега, като ви бият вашите.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.