Гутериш: Руската ваксина срещу Covid може да се използва в мисии на ООН

Гутериш: Руската ваксина срещу Covid може да се използва в мисии на ООН
28-01-2021г.
19
Гост-автор

Руската коронавирусна ваксина може да се използва в мисии на ООН и да играе много важна роля в борбата срещу пандемията, каза Антонио Гутериш в специално интервю за ТАСС. Единственото условие е да бъде одобрена от Световната здравна организация (СЗО).

Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш очаква Световната здравна организация (СЗО) да сертифицира руската ваксина срещу коронавирус възможно най-скоро. „Знам, че в момента има контакти между властите на Русия и СЗО, надявам се, че тези контакти ще доведат до това тя да бъде призната или сертифицирана от СЗО възможно най-бързо“, каза той в ексклузивно интервю ТАСС.

„Ние вярваме, че руската ваксина може да играе много важна роля в тази борба. Може да се използва в мисии на ООН в най-уязвимите райони, където имаме нужда от ваксини и за нашите служители, и за местното население, което подкрепяме по време на мироопазващи операции", посочи Гутериш.

"Единственото условие за ООН е да използваме само ваксини, одобрени от СЗО", добави той. 

През септември миналата година руският президент Владимир Путин обяви в реч, излъчена в Общото събрание на ООН, готовността на Русия да предостави безплатно ваксината "Спутник V" за служителите на ООН, припомня ТАСС.

  Източник: glasove

   

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.