Гърция въвежда задължителен бърз тест на КГПП Кулата-Промахон

Гърция въвежда задължителен бърз тест на КГПП Кулата-Промахон
19-11-2020г.
3
Гост-автор
Правителството в Атина обяви нови мерки за Северна Гърция, за да ограничи разпространението на коронавируса. От утре затваря граничен пункт "Кристалопиги", въвеждат се бързи тестове на ГКПП "Кулата-Промахон", които ще се извършват на място от здравните власти. Мярката влиза в сила от 06.00 ч в петък.

Освен задължителният PCR тест, направен 72 часа преди влизане в страната и QR код, на влизащите през граница на място ще им бъде правен и бърз тест. Ако тестът е отрицателен те ще продължат пътуването, но ако теста е положителен ще бъдат връщани от граничния пункт. 

В Северна Гърция контролните органи, в сътрудничество с местната власт и общинската полиция, засилват контролa.

Правителството отново призовава всички граждани: „Нека се придържаме към мерките, за да намалим натиска върху здравната система, да помогнем на нашите лекари и медицински сестри да спасяват животи. Нека следваме мерките, оставайки вкъщи, за да сме в безопасност. И нека всички осъзнаем, че за съжаление натискът върху националната здравна система ще продължи и през следващите дни, тъй като сега се показват резултатите от предишните седмици".

Източник: Труд

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

Banner

© 2022 Lentata.com | Всички права запазени.