Гърция обвини служители на няколко НПО в шпионаж и трафик на хора

Гърция обвини служители на няколко НПО в шпионаж и трафик на хора
04-10-2020г.
4
Гост-автор

Миналата седмица гръцката полиция обвини 35 служители на неправителствени организации, че са предавали координатите на бреговата охрана и друга поверителна информация на трафиканти, опитващи се да прехвърлят мигранти нелегално на остров Лесбос.

Въпреки че замесените в схемата неправителствени организации не бяха назовани, местни медии съобщиха, че сред заподозрените има германски граждани.

В. "Катимерини" твърди, позовавайки се на класифицирани документи, че 35 членове на четири неправителствени организации са подпомагали за придвижването на нелегални мигранти и бежанци от Турция до остров Лесбос, използвайки "незаконни методи и процедури".

Те са граждани на Германия, Франция, Швейцария, Австрия, Норвегия и България, а две от разследваните неправителствени организации са базирани в Берлин, според документите.

Изданието посочва, че в операцията на гръцката разузнавателна служба и гръцката полиция участвали двама нелегални мигранти, които работели като агенти под прикритие.

Разследването, което започнало през май, първоначално обхващало шест организации, а по-късно броят им бил сведен до четири.

Ролята на неправителствените организации в справянето с потока от мигранти в Гърция е спорна тема от години, като организациите многократно са обвинявани, че следват своя собствена миграционна политика, която противоречи на правителствената, отбелязва ДПА.

Източник: Гласове

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

© 2022 Lentata.com | Всички права запазени.