Гретенизмът - трябва да бъде изкоренен

Гретенизмът  -  трябва да бъде изкоренен
26-09-2021г.
36
Гост-автор

Автор: Борислав Цеков, ФБ

Гретенизмът - сляпото вярване в инфантилни "зелени" теории за "светло екологично бъдеще", олицетворявани от гимназистката Грета Тунберг - трябва да бъде включен в списъка на психическите разстройства или поне да бъде обявен за опасна религиозна секта.

Няма как другояче да бъде определено драстичното социално инженерство, наречено "зелена сделка", което с държавна принуда и изсмукване на трилиони от джоба на данъкоплатците, иска да преобърне живота на човечеството, като го лиши от евтина и достьпна енергия, евтин и достъпен транспорт, евтини, полезни и достъпни храни.

За да въведе скъпа и дефицитна "еко" енергия; да редуцира възможностите за притежаване на личен автомобил, като го направи привилегия на елита, а запрати "стадото" в контролирания от властите обществен транспорт; да забрани животновъдството, щото кравите изпускали газове и допринасяли за климатичните "промени", като наместо това се храним не с истинско месо, а със синтетично, произвеждано и контролирано от глобалните корпорации (Бил Гейтс, например, вече е патентовал технология за това) и пр.

Тоест, да ни направят по-бедни, по-зависими, по-малко мобилни. Кой има полза от това? Глобалният елит. Кой им поднася свободата ни тепсия? Контролираните от него наднационални институции, като ООН и ЕС.

Кой им помага?

Техните "полезни идиоти" на националните партийни арени - либерали, прогресисти, зелени и други левичари и фунционално неграмотни младежки активисти.

Целта е тотален контрол върху населението от страна на глобалния елит. Живот, контролиран от наднационални органи, които са непристьпни за гражданския контрол и демокрацията - господство на неизбраните, на задкулисно селектираните из лъскавите паркетни соарета на глобалния елит. До това води гретенизмът.

Тук вече отиваме отвъд рутинната политика. На карта е заложена Свободата.

Гретенизмът трябва да бъде изкоренен. Ако гретенистите се интересуваха наистина от опазването на природата и чистата околна среда, щяха да настоявпт за една-единствена мярка - масово залесяване - засаждане на стотици милиони дървета по цял свят. Те обаче искат контрол върху живота ни.

Либерал-прогресисткото статукво в ЕС - разрушено. Борбата и съпротивата - интелектуална, идеологическа, политическа - е императивът на епохата.

Това е големият идеологически разлом. Или си с гретенистите, или си срещу тях. Всичко останало е без значение!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.